Óravázlat-fejlesztési pályázatok a European Schoolnetnél
2020/01/22 12:16
1955 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A European Schoolnet két pályázati lehetőséget hirdet pedagógusok számára. Fejlesszen óravázlatot a természetalapú megoldások vagy a világűr témakörében, és legyen része egy nemzetközi csapatnak! Jelentkezési határidő 2020. január 27.

oravzlat

Természetalapú megoldások

A European Schoolnet olyan óravázlatok fejlesztéséhez várja pedagógusok jelentkezését, amelyek témája a klímaváltozásra adott válaszként természetes (nem pusztán technológiai) megoldások feltérképezése.

Országonként egy fő tanító, egy fő MTMI szakos, felső tagozaton vagy középiskolában tanító tanár, és egy fő nem MTMI szakos, felső tagozaton vagy középiskolában tanító tanár nyerheti el a pályázatot.

A pályázat nyertesei két brüsszeli műhelymunkán vesznek részt (2020. február 21-22 és 2020. június 26-27), továbbá vállalják, hogy óravázlatokat fejlesztenek, kipróbálják azokat, és beszámolnak a tapasztalatokról. Az együttműködés 2020. januártól szeptemberig tart. A European Schoolnet megtéríti a személyes találkozók úti-és szállásköltségét, és további 600 EUR munkadíjat fizet.

Határidő: 2020. január 27.

További információk és jelentkezés.

Világűr az osztályteremben

A pályázat olyan óravázlatok fejlesztéséhez várja pedagógusok jelentkezését, amelyek az Airbus Alapítvány „Discovery Space” honlapjának tartalmait használják fel. A honlap célja, hogy összekösse a tanulókat és a tanárokat azokkal a szakemberekkel, akik a világűr felfedezéséhez kapcsolódó kutatásokban és technológiai fejlesztésekben dolgoznak.

Olyan tanárok jelentkezését várják, akik 8-12 éves tanulókat tanítanak. Összesen 11 tanárt választanak ki 5 országból (országonként 2-3-at).

A pályázat nyertesei két brüsszeli műhelymunkán vesznek részt (2020. február 21-22 és 2020. szeptember), továbbá vállalják, hogy óravázlatokat fejlesztenek, kipróbálják azokat, és beszámolnak a tapasztalatokról. Szakértőként részt vesznek továbbá egy online kurzus (MOOC) fejlesztésében. Az együttműködés 2020. januártól 2021 áprilisáig tart. A European Schoolnet megtéríti a személyes találkozók úti-és szállásköltségét, és további 600 EUR munkadíjat fizet.

Határidő: 2020. január 27.

További információk és jelentkezés.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen