Országos Honismereti Tanulmányi Verseny 2015/16.
2015/08/27 23:10
3037 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Az idei tanében ismét útjára indul az Országos Honismereti Tanulmányi Verseny, melynek célja hazánk természetének, történelmének és nemzeti értékeinknek megismertetése, illetve az ismeretek elmélyítése az iskolai tananyag kiegészítéseként, életkori sajátosságok figyelembevételével, érdekes és izgalmas felfedező feladatokon keresztül játékos megközelítésben.

honismeret A versenyt a 3-7. évfolyamokon szervezik meg, a tanulók a tanév során három fordulón keresztül kapnak feladatokat, a megoldásokat pedig az interneten kell rögzíteniük. A verseny részben kutatómunka is, a megoldás során minden használható.

A nevezési díj 1200 Ft / tanév, melynek 10 százalékát - ahogyan tavaly is - alapítványi támogatásra fordítanak a szervezők. Nevezés az interneten történik.

Minden résztvevő tanuló nevezési ajándékot, a verseny végén pedig oklevelet, illetve emléklapot kap, valamint értékes tárgyjutalmak kerülnek kisorsolásra a legeredményesebb tanulók között.

Két szinten hirdetnek kiemelt eredményt: megyei, illetve országos 1-20. helyezés.

A három fődíjra azon legeredményesebb osztályok esélyesek, ahonnan három vagy több tanuló vesz részt a versenyben. Az idei tanév fődíjai:

  • egy osztálykirándulás,
  • egy iskolai laptop, illetve
  • egy fél napos csapatépítő óriás társasjáték az iskolában.

A verseny feladatlapjai az egyes fordulók után kiválóan alkalmasak órai feldolgozásra is, közös munkára egy-egy kapcsolódó tananyag kiegészítéseként. A feladatok sokszínűsége minden tanulónak okozhat izgalmas pillanatokat.

További információk:

Honlap.
E-mail.

Forrás.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen