Osztálytermi kísérletek és bakik- Megjelent a ScientiX TV 16. epizódja!
2024/01/11 21:42
789 megtekintés

A Scientix TV egy olyan virtuális találkozóhely, ahol a résztvevők megosztják egymással a tapasztalataikat, és ami a legfontosabb, jól szórakoznak. A műsor epizódjai minden hónapban más és más, a tanárokkal közösen kiválasztott STEM témát dolgoznak fel, a STEM karrierektől a mesterséges intelligenciáig.

bakik

A Scientix TV 16. epizódja számos olyan tudományos kísérletet mutat be, amelyek egyszerű háztartási alapanyagok felhasználásával könnyedén megismételhetők az osztályteremben is. Három pedagógus (Michael Gregory, Giulia Realdon és George Roungos) gumimacikkal, tektonikus lemezekkel és apró rakétákkal kapcsolatos kísérleteket mutatnak be. Agueda és Isidora egy szódabikarbónából és ecetből előállított sav-bázis reakciót bemutató kísérletet is elvégeznek. Az epizód végén pedig néhány vicces pillanatot láthatunk az idei forgatásokról.

Jelentkezzen, hogy osztálytermi tudományos kísérlete szerepeljen a Scientix TV egyik következő epizódjában: https://forms.office.com/e/qkhrPuzCU2
A „talk show” sorozat házigazdája most is, mint mindig Agueda Gras-Velazquez, a European Schoolnet természettudományos oktatással foglalkozó osztályának vezetője.

Nézze meg a 16. epizódot a Scientix TV angol nyelvű csatornáján!

A korábbi epizódokat és leírásukat az alábbi cikkeinkből elérheti:

Agueda Önt is várja - iratkozzon fel a Scientix TV angol nyelvű csatornájára!

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen