Pályázat IPR szakértői tevékenység ellátására
Érsek Dóra
2008/01/17 16:36
1450 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
Az Educatio Kht. Országos Oktatási Integrációs Hálózata pályázatot hirdet óvodai, általános- illetve középiskolai intézményi önértékelésekkel kapcsolatos integrációs szakértői tevékenység ellátására. A pályázat részeletei, valamint az ahhoz kapcsolódó mellékletek és adatlapok az alábbiakban olvashatók. A pályázatok benyújtásának határideje: 2008. január 26.

1. A pályázat célja 

A 12/2007. (III. 14.) OKM rendelet I. pontja alapján - a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény 95. §-a (1) bekezdésének j) pontja, valamint a 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet 39/D. § (4) bekezdése alapján a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek és tanulók esélyegyenlőségének biztosítását szolgáló iskolai és óvodai integrációs programot bevezető, alkalmazó - képesség-kibontakoztató, illetőleg integrációs felkészítésben, továbbá óvodai fejlesztő támogatásban részesült intézményeknek – IPR szakértői segítség igénybevételével - kötelező intézményi önértékelést készíteniük. 

A rendelet végrehajtása céljából az Educatio Kht. Országos Oktatási Integrációs Hálózat pályázatot ír ki szakértői listára való felvételre a megjelölt területeken. 

2. Az elvégzendő feladattal kapcsolatos tudnivalók: 

1. A szakértői lista érvényessége: 2008. augusztus 31.
2. A szakértőnek vállalnia kell, hogy részt vesz az OOIH által szervezett felkészítő képzésen, 
3. A szakértőnek vállalnia kell, hogy legalább két alkalommal óralátogatással egybekötött szakértői látogatást tesz az intézményben, 
4. Díjazás: intézményi önértékelésenként várhatóan 50-120 000.- Ft (pedagógiai szaktanácsadás az intézmények támogatási keretéből finanszírozva), mely magában foglalja a szakértői díjat és az intézménylátogatással kapcsolatban felmerülő költségeket.

Az elvégzendő feladat jellege: 

Az elnyert támogatásokhoz kapcsolódó fejlesztési programokhoz kapcsolódó szaktanácsadás és intézményi önértékelések véleményezése szakmai oldalról, a rendelkezésre álló intézményi dokumentumok és helyszíni látogatások alapján. 

Munkavégzés módja: 

Személyes közreműködés. (Az elvégzett feladat és kiadott szakmai jelentés tartalma a szakértő személyes kompetenciához és felelősséghez kötődik. A feladat nem átruházható, nem delegálható.)

3. A pályázók köre 

Általános szempontok: 

Minden pályázónak teljesíteni kell az alábbi feltételek mindegyikét:

• büntetlen előélet;
• pedagógus diploma; 
• az adott szakmai területen eltöltött gyakorlat (minimum 5 év); 
• felhasználói szintű számítógépes ismeretek (Word, Excel, Internet); 
• minőség –és szervezetfejlesztés terén szerzett tapasztalatok 
• az IPR alkalmazásával, bevezetésével kapcsolatos legalább 2 éves szakmai tapasztalat (óvodai szakértők esetében 2007. szeptember 1. óta tartó szakmai tapasztalat) 
• a közoktatás jogi és tartalmi szabályozásával kapcsolatos ismeretek 
• halmozottan hátrányos helyzetű tanulókkal és a magyarországi roma közösségek helyzetével kapcsolatos alapadatok, alapkutatások ismerete 
• igazolható jártasság a képességfejlesztés, tevékenykedtetés, a differenciált tanulásszervezés terén 
• részvétel korábbi intézményi vagy térségi innovációban.

Szükséges szakértői kompetenciák az egyes feladatok ellátásához Óvodai integrációs szakértő: • óvodapedagógusi végzettség Általános iskolai integrációs szakértő: • általános iskolai tanítói/tanári tanári végzettség Középiskolai integrációs szakértő: • egyetemen szerzett tanári végzettség Előnyt jelent: • intézményvezetői gyakorlat • a pályázó szerepel a közoktatási szakértői névjegyzékben • korábbi IPR szakértői tapasztalat Egy személy, amennyiben megfelel a szükséges elvárásoknak, több területre is jelentkezhet. A Jelentkezés módja: A mellékelt intézményi önértékelési adatok (1. sz. táblázat) alapján a jelentkezési lap (2. sz. melléklet) kitöltésével lehet jelentkezni a szakértői feladatra. Kérjük, hogy elektronikusan, csatolt fájlként az integracio@educatio.hu E-mail címre küldjék el a jelentkezési lapot 2008. január 26-ig. A tárgyban kérjük, tüntessék fel: „IPR szakértő” A pályázat bírálati határideje: 2008. február 1.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen