Pályázzon iskolájával 2024-ben a Code Week Iskola címre!
2024/02/29 22:02
503 megtekintés

A már meglévő, több, mint 70 Code Week Iskola az előző évek során tevékenységeivel nagyban hozzájárult az EU Code Week mozgalom sikeréhez.

codeweek

Mit jelent a Code Week Iskola minősítő cím?

Az Code Week iskolák olyan intézmények, akik tervezetten integrálják a kódolást és a számítógépes gondolkodást tanterveikbe, és a kódolással kapcsolatos tevékenységek szervezésével, a tanárok ilyen irányú képzésével, valamint a kódolás és az analitikus gondolkodás tanításának fontosságára való felhívásaikkal valósítják meg oktatási céljaikat. A Code Week Iskola cím tehát azon iskolák tevékenységének az elismerésére szolgál, amelyek komolyan elkötelezettek a Code Week tevékenységek fontossága mellett, és készek támogatni ennek az önkéntes mozgalomnak helyi elterjedését.

Milyen feltételekkel lehet pályázni az EU Code Week Iskola címre?

  • az intézmény pedagógusainak legalább 5%-a vegyen részt aktívan az EU Code Week-hez kapcsolódó tevékenységekben,
  • az elmúlt két évben legalább 5 Code Week esemény szervezése valósuljon meg,
  • az iskola igazgatójának jóváhagyása és támogatása legyen biztosítva,
  • valósuljon meg a hosszútávú intézményi elkötelezettség során az elkövetkező két évben az EU Code Week tevékenységekben való részvétel.

Hogyan pályázhat az iskola az EU Code Week Iskola címre?

Az iskola képviselőjének (akinek nem feltétlenül az intézmény vezetője) ki kell töltenie és be kell küldenie az alábbi űrlapot, 2024. március 15-ig. A pályázatot az EU Code Week központi csapata értékeli. Az EU Code Week Iskola címeket elnyert intézmények neveit 2024. májusában/júniusában fogják kihirdetni.

A megszerzett minősítés két egymást követő tanévben marad érvényben: 2024/2025 és 2025/2026.

Hasznos technikai információk

  • A pályázati űrlap egy online weboldal része. A válaszok vázlatát mentheti, és később folytathatja a kitöltést. Alternatív megoldásként a kérdéseket bemásolhatja egy külön dokumentumba, és így nyugodtan dolgozhatnak a válaszokon. Ha készen vannak, akkor visszatérhetnek az űrlaphoz, kitölthetik és beküldhetik azt.
  • A jelentkezési lap kitöltése nem jelenti automatikusan a cím odaítélését. A központi csapat értékeli az adott válaszokat, a 2 éves terv megvalósíthatóságát és a Code Week programjaiban való részvételt. Az EU Code Week csapata figyel arra, hogy a pályázat elbírálása objektív legyen, és figyelembe vegye a helyi körülményeket is.
  • 2024-ben az EU Code Week kezdeményezés által érintett országok (EU tagállamok és Nyugat-Balkán) iskoláitól várjuk a jelentkezéseket.
  • Amennyiben iskolája 2022-ben már elnyerte az EU Code Week Iskola címet, újra jelentkezhet a cím megújítására. Az EU Code Week Iskola státuszáról a következő oldalon kaphat tájékoztatást.

Az angol nyelvű jelentkezési lap ITT érhető el, az EU Codeweek-ről ITT tájékozódhat.

codeweek-2

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen