Ingyenes pedagógus továbbképzés
2013/10/16 15:50
2100 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Pályázati felhívás ingyenes pedagógus továbbképzésre általános iskolák számára - Budapesti helyszínen.

 • A pályázat kiírója: Erőforrás Alapítvány - United Way Magyarország
 • A pályázat neve: "Épen, elevenen!”
 • A pályázat témája: United Way Magyarország Gyermekbiztonsági Programja
 • A pályázat célja: A pályázó intézmények a United Way Biztonságos Iskola Program képzésén vesznek részt 2013. november 15-én Budapesten, majd a képzést követő három tanévben iskolájukban működtetik a programot.

A pályázók köre:

Általános iskolák

Biztonságos Iskola Program: A program célja, hogy a 7-14 éves korú gyermekek körében bekövetkező balesetek számát csökkentse, azáltal, hogy a gyermekeknek a veszélyes helyzetekkel kapcsolatos hozzáállását, óvatosságát igyekszik formálni, kialakítani. A program osztályonként 2 alkalmas, egymásra épülő, együttműködést fejlesztő, játékos, izgalmas, a drámapedagógia és a csoportmunka eszközeit használó interaktív tanulás.

A program megvalósításában a pályázat kiírója vállalja, hogy: 8 kreditet érő, ingyenes, egynapos képzés során iskolánként 2 tanárral megismerteti a programot (teljes ellátással), program oktatócsomagját biztosítja minden képzésen részt vevő iskolának.

Tagságot biztosít a résztvevő pedagógusoknak a United Way Önkéntes Tanári Hálózatában, az intézményeknek részvételi lehetőséget biztosít a United Way további zárt pályázati lehetőségeiben.

unitedway Forrás: www.unitedway.hu

A program megvalósításában a pályázó vállalja, hogy: biztosítja a 2 Önkéntes Tanár részvételét a meghirdetett képzésen, biztosítja, hogy az Önkéntes Tanárok a 2013/2014-es, 2014/2015-ös és 2015/2016-os tanév folyamán alsó és felső tagozaton évfolyamonként minimum 2-2 osztály számára, osztályonként két alkalommal 90 perces foglalkozásokat tartsanak (összesen 8 alkalom/tanév), melynek keretében a Programban elsajátított ismereteket közvetítik a diákok számára; biztosítja, hogy a diákok elvégezzék a Programmal kapcsolatos teszteket; minden iskolaév végén összesített írásbeli beszámolót ad az Alapítványnak, hogy hány diák részére került közvetítésre a program, eljuttatja az Alapítvány részére a diákok által kitöltött teszteket és értékeléseit; valamint min. 10 képpel támasztja alá a program megvalósulását.

A pályázatban történő részvétel feltételei:

 • a pályázati adatlap helyes kitöltése és eljuttatása az alapítványhoz postai úton
 • általános iskolaként kell működnie az intézménynek
 • 2 önkéntes tanár kitöltött jelentkezési lapja 1 példányban aláírva
 • A pályázat beküldési határideje 2013. november 7.
 • A pályázat elbírálásának határideje és közzététele 2013. november 8.
 • A nyertes iskolák képzésen való részvétele 2013. november 15.
 • A program indulása 2013. december 1.
 • A program zárása 2016. május 31.
 • Beszámoló, értékelő beküldése 2016. június 15.

FONTOS! A pályázatok esetében a beérkezési sorrendet veszik figyelembe. Egy képzési időpontra 24 hely van, tehát maximum 12 iskolát tudnak nyertesnek kihirdetni. Ha a létszám betelt, az érvényes pályázatok nem vesznek el, átirányítják későbbi képzési napjaik egyikére. A pályázatokat az alábbi e-mailre, eredeti példányát pedig a postacímre juttassák el:

szilvia.hermanovszki@unitedway.hu
Erőforrás Alapítvány United Way Magyarország
1134 Budapest, Váci út 33. III. emelet
http://unitedway.hu