Podcast sorozatot indít a European Schoolnet
2024/05/23 08:00
202 megtekintés

A podcastok nagy népszerűségnek örvendenek, sokan azonban még csak mostanában ismerkednek ezzel a műfajjal. Mi is tulajdonképpen a poscast? Egy olyan hanganyag, beszélgetés, amelyet készítője az interneten tesz közzé. Nagy előnye, hogy – ellentétben egy rádióadással – bármikor meghallgatható, nem szakítják meg reklámok, és le is tölthetjük saját okostelefonunkra, tabletünkre, számítógépünkre. A European Schoolnet által most útjára indított podcast sorozat az oktatás világába vezeti be hallgatóit, ezen belül is a legújabb trendeket és a legjobb gyakorlatokat tárja fel az innovációval és a technológiával kapcsolatos hírértékű témákban.

podcast

Csatlakozzon és hallgassa meg a meghívott szakértőket, akik az európai és Európán kívüli oktatáspolitika kulcsfontosságú kérdéseiről osztják meg meglátásaikat és szakértelmüket. Minden egyes epizód egy adott témát és az ahhoz kapcsolódó eseményeket, publikációkat, szakpolitikai változásokat jár körbe. Az oktatásban érdekelt felek számára tervezett sorozat célja, hogy feltárja az oktatási közösségen belüli és a társadalom szélesebb rétegeiben zajló árnyalt véleménykülönbségeket.

Az első adás, melynek címe „Screentime and mobiles in schools”, a képernyő előtt eltöltött idő és gyermekek jólléte közti kapcsolattal foglalkozik. A digitalizáció fiatal tanulókra gyakorolt hatásainak vizsgálatától kezdve a technológia, mint zavaró tényező és mint oktatási eszköz szerepének megvitatásáig ez az epizód a kulcsfontosságú kérdések gazdag feltárását ígéri. A podcast meghívott szakértői Anne Mangen, (Professor of literacy at the Norwegian Reading Center, University of Stavanger, Norway) és Niamh NI Bhroin (Associate Professor at the Department of Nordic and Media Stduies, University of Adger, Norway), mindketten tagjai a Norvég Képernyőhasználati Bizottságnak (Norwegian Screen Use Committee) is.

Kövesse a European Schoolnet podcast sorozatot, amely új perspektívákat és érdekes beszélgetéseket kínál.

AZ ELSŐ RÉSZ ITT MEGTEKINTHETŐ

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen