Próbálja ki az Europeana-t, és legyen a tesztelő csoport tagja!
2019/08/27 08:00
13402 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

2019. szeptember 25-ig még jelentkezhet az Europeana felhasználói csoportjába, és kipróbálhatja az Europeana gyűjteményben rejlő lehetőségeket.

eur1

Forrás: Europeana

Mi is az Europeana?

Az Európai Digitális Könyvtár, az Europeana 2008. november 20-án jött létre 2 millió digitális megjelenéssel. Az Európai Unió kulturális portálja ma már több mint 58 millió műalkotást, műtárgyat, könyvet, videót és hanganyagot tartalmaz, és ezzel Európa egyik legjelentősebb kulturális örökséghez kapcsolódó online gyűjteménye.

Az Europeana egyrészt lehetőséget nyújt az európai könyvtárak, archívumok és múzeumok digitalizált tartalmainak böngészésére, továbbá és arra is, hogy a felhasználó újra felfedezze és részese legyen szűkebb nemzeti és tágabb európai örökségének.

eur2

Forrás: Europeana

Europeana DSI-4

A European Schoolnet 2017-ben csatlakozott az Europeana DSI (Digital Service Infrastructures) projektjéhez. 2018 szeptemberében indult el a negyedik fázis, amelyben magyar tanárok is megismerhették az oldal adta lehetőségeket.

Most ismét van lehetőség csatlakozni a felhasználói csoporthoz, amely folytatja eddigi tevékenységeit: az Europeana használata a tanórán, óratervek készítése, más tanárok által készített óravázlatok használata az osztályban, és ezzel kapcsolatos reflexiók írása.

A projekt 2. évének végén a 30 legaktívabb tanár meghívást kap az Europeana DSI-4 tanári workshopjára a Jövő Osztálytermébe Brüsszelbe, melynek költségeit a European Schoolnet állja.

Amennyiben érdekli a lehetőség, jelentkezzen ezen a linken!

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen