Puskin 90
2016/08/22 20:32
2340 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Idén ősszel 90 éve, hogy Fórum néven megnyitotta kapuit az art mozihálózat egyik legelegánsabb, patinás filmszínháza: a Puskin. Ebből az alkalomból a Budapest Film Zrt. nagyszabású, ünnepi hétvégével készül idén, szeptember 17-én és 18-án.

puskin90

A kétnapos, jubileumi programban nem csak népszerű és klasszikus, leginkább magyar és moziban ritkán látható, a mozi termeinek nevéhez valamilyen módon köthető alkotásokat vetítünk a Puskin összes termében, a legtöbb esetben 35 mm-es filmszalagról, de egyes előadásokhoz rendhagyó, az alkalomhoz illően különleges közönségtalálkozókat is kínálunk, valamint a Puskin Moziban, ezen a hétvégén lesz először látható az egyetemes filmművészet egyik örökbecsű alkotása.

A Puskin 90 legizgalmasabb programját egy későbbi széria nyitóeseményének szánjuk: a nemzet színészei elismerés összes jelenlegi birtokosát meg szeretnénk majd hívni a későbbiekben. A Puskin ünnepi hétvégén vendégül látjuk Törőcsik Marit, Bodrogi Gyulát, Molnár Piroskát és Haumann Pétert egy kellemes pódiumbeszélgetésre, majd az adott művész egyik nagy sikerét vetítjük a nagyteremben (Szerelem, Hattyúdal, Csinibaba, Kalandorok). A 90 éves Puskin Moziban, A napfény íze kapcsán beszélgetünk majd Szabó Istvánnal és Koltai Lajossal, kiknek számos közös filmjét vetítjük a programban, s vendégül látjuk a szintén 90 esztendős Makk Károlyt is!

A Puskin 90 kiemelt eseménye, hogy nálunk mutatkozik be a Casablanca gyönyörűen felújított változata is: Kertész Mihály halhatatlan rendezését először csak a Puskinban láthatják a nézők: az 1942-ben bemutatott, kultikus filmremek a mozitörténet egyik legtöbbet idézett alkotása, alapjaiban határozta meg a hollywoodi melodráma stílusjegyeit, Humphrey Bogart és Ingrid Bergman párosa pedig ott van a legcsodálatosabb mozgóképes duettek között.

Az ünnepi hétvége előadásai a mozi pénztárában augusztus 12-től megvásárolható Puskin 90 kártyával látogathatóak. Egy kártya ára 2000 Ft, mellyel 4 darab tetszőleges előadásra szóló jegy igényelhető, mindkét napra. 

A várható nagy érdeklődés miatt foglalásra nincs lehetőség!

Teljes program az alábbi linken érhető el.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen