Tavasztól-őszig magyar tájakon
Sulinet
2012/05/29 08:00
2692 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

 A Nemzeti Vidékstratégiához kapcsolódva Tavasztól-őszig magyar tájakon címmel 2012. április és szeptember között ötalkalmas, a magyar tájakat, a hazai termékeket és a vidéki életformát népszerűsítő, díjmentesen látogatható rendezvénysorozatot szervez a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Magyar Mezőgazdasági Múzeum.

magyar_taj_520 A szervezők június 2-án már a harmadik alkalommal várják az érdeklődőket! Ízelítő a programkínálatukból: a kicsiknek mese, nemezelés, növénybatikolás, gyógynövény-felismerés, a nagyoknak hasznos tudnivalók a fitoterápiáról, tárlatvezetés és életmód tanácsadás.

A Tavasztól őszig magyar tájakon című programsorozat célja, hogy segítse a gazdálkodók, a kézművesek, a gyógynövénytermesztők, az állattartók és az érdeklődő városi emberek, családok, kicsik és nagyok találkozását.  A szervezők a város-vidék kapcsolat újjáéledését szeretnék ösztönözni, amely hozzájárul a falvak gazdasági létalapjának visszaállításához és a vidék értékeinek megismertetéséhez, megőrzéséhez.

    A három évszakon átívelő, a magyarországi nemzeti parkokkal együttműködésben megvalósuló rendezvényeken a kiemelkedő természeti adottságok, a kiváló minőségű hazai élelmiszerek, a páratlan népművészeti és kismesterségi hagyományok tárulnak a látogatók elé.

A rendezvénysorozat egy körutazásra hívja az érdeklődőket a hazai tájak hangulatai, illatai, a vidéken megőrzött hagyományok, értékek és a mezőgazdasági munkák háromdimenziós tér- és időszalagján. A hónapról hónapra változó programok mentén nyomon követhetjük, ahogy a téltemetés után a természet újjászületik, elkezdődik az állatok legeltetése, a vetés, majd a növények virágzása, a gyümölccsé érés és végül az aratás, a betakarítás. Az érdeklődők találkozhatnak azokkal a hazai gazdálkodókkal és mesteremberekkel, akiknek ez a körforgás, a természet rendje határozza meg a mindennapjait; akik révén az asztalunkra kerülnek az illatos barackok, az ízletes házisajtok és a fűszeres borok. 

Helyszín

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum kerengője. Budapest, Városliget, Vajdahunyadvár.

A rendezvényekre való belépés ingyenes. A helyszínen lehetőség van jelentkezni tárlatvezetésre és múzeumpedagógiai foglalkozásokra.

Részletek a Magyar Mezőgazdasági Múzeum oldalán találhatók.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen