Scientix műhelymunka Győrben
2014/04/01 08:00
2389 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A győri Mobilis Interaktív Kiállítási Központ adott otthont az első hazai Scientix workshopnak 2014. március 26-án. A rendezvény célja az volt, hogy a természettudományokat, matematikát tanító tanárok számára információkat nyújtson a Scientix nemzetközi projektről. A műhelymunka része volt a Mobilis Központ megismerése és egy geolokációs alkalmazásokat bemutató szabadtéri foglalkozás.

A műhelymunkát a Scientix projekt nemzeti kontaktpontja, az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. munkatársai tartották. A Scientix nemzetközi projekt kitűnő lehetőséget kínál a hazai tanárok számára arra, hogy megismerkedjenek érdekes természettudományos projektekkel és azok kiadványaival, hírt kapjanak hazai és nemzetközi eseményekről. A Scientix három kiemelt tevékenysége az iskolák támogatása, a kutatás és innováció valamint az oktatási tartalmak terjesztése. A Scientix honlapján keresztül a hazai pedagógusok is egy nemzetközi közösség részeseivé válhatnak és értékes információkhoz juthatnak. A honlapon számos jó gyakorlatot gyűjtöttek össze, melyek fordítását a hazai pedagógusok is indítványozhatják: mindössze három főnek kell egy-egy kattintással kérelmeznie, hogy adott nyelven elérhető legyen. A találkozón elhangzott, hogy 2014. október 24-26-án Brüsszelben kerül sor az éves Scientix konferenciára, amelyre magyarországi pedagógusokat is várnak. Európa szinten 200 pedagógus szállását és utazását tudják finanszírozni. 

scientixhonlap

A bevezető előadást interaktív tárlatvezetés követte a Mobilis Központban, melyet a Központ ügyvezetője, Szilasi Péter Tamás tartott. A résztvevők olyan látványos kísérleteket tekinthettek meg, mint például a Központ jelképévé vált tűztornádó. A kiállítótérben számos kiállítási tárgy segített megérteni saját működésének alapelvét, fizikai jelenségek demonstrálásával.

SCX-Gyor

scx_kiállítóterem

A workshop a szabadban folytatódott, a műhelymunka vezetői geolokációs alkalmazásokat mutattak be az érdeklődőknek. A workhop résztvevői a geocaching és a munzee nevű kincskereső játékok oktatási vonatkozásait egy gyakorlati foglalkozás keretében ismerhették meg. 

scx_geo

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen