Scientix online képzés leendő nagyköveteknek
2016/08/18 00:49
2007 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A Scientix projekt online képzést szervez olyan MTMI tárgyakat tanító tanárok számára, akik egy 2019-ig működő nemzetközi tanácsadó testület és közösség tagjai szeretnének lenni. Az ideális jelöltek dinamikus, motivált, kreatív tanárok, akik szeretnének hatással lenni az MTMI oktatásra.

scientixonline

Az MTMI az angol STEM rövidítés magyar megfelelője: a mérnöki, természettudományos, matematika és informatika tantárgyakat összegyűjtő fogalom. A Scientix egy nemzetközi projekt, amelynek célja az MTMI tantárgyak népszerűsítése Európa országaiban.

A nagyköveti programba választott pedagógusok az online képzés során megismerik a projekt eredményeit és eszközeit, majd tagjai lesznek a tanári közösségnek. A tanári közösség egy két éven át együtt dolgozó, kb. 300 tagból álló aktív nemzetközi csoport. A tanfolyam elvégzése után a résztvevők önkéntes nagykövetként népszerűsíthetik a projekt eredményeit, és közülük kerülnek ki a riport kötelezettséggel bíró nagykövetek is, akik tevékenységükért díjazásban részesülnek.

A programra a jelentkezési határidő augusztus 25.

További információk a Scientix portálon.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen