Segítenek a Felvi könyvek
2012/11/15 08:00
2053 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Felvételizni nem egyszerű feladat. Nem elég, hogy el kell döntened, hová felvételizz, még a felvételi eljárással kapcsolatos határidőkre, dokumentumokra is ügyelned kell, a jelentkezési űrlap pontos kitöltéséről már nem is beszélve, miközben nyakadon a Karácsony, és még az órákra is készülni kell, gondolataid pedig tán már az érettségi körül járnak, huhhh. De hogy semmi se kerülje el a figyelmedet, tanulmányozd át a Felvi kiadványait, melyek praktikus tanácsokkal látnak el és a felvételi eljárás minden szakaszában a segítségedre lesznek.

students_in_geography

Ha lehetne három kívánságod, talán nem épp a Felvi könyveit kérnéd, pedig hidd el, minden számodra fontos információt megtalálsz bennük. Érdemes beszerezni a köteteket, hogy jó irányban haladjon az élet! Hogy miket is pontosan?

Felvi tájoló 2013

A közel 300 oldalas könyv minden szempontot mérlegelve támogat a választásban: mely intézmény, mely szakán ajánlatos továbbtanulnod. Részletesen bemutatja az érettségi után választható képzéseket, megismerheted a szakok elvégzésével megszerezhető tudást, képesítést, a bejutáshoz szükséges feltételeket, a választható szakirányokat és specializációkat. Mivel a karrierépítés a felvételi előtt kezdődik, azt is érdemes végiggondolni, hogy az adott képzéshez milyen munkaerő-piaci kilátások, elvárások, elhelyezkedési esélyek és kereseti lehetőségek kapcsolódnak. A Tájoló ezekre a kérdésekre is választ ad. A könyv ráadásul idén új fejezetekkel is bővült – például pályaválasztási tesztekkel és segédanyagokkal –, melyek nemcsak a tanácstalan diákokat támogatják, hanem azokat is, akik már választottak szakot, de megerősítést várnak. Szintén új, külön fejezet foglalkozik azzal, hogy gólyaként mire érdemes felkészülnöd - legyen szó a tanulási módszerekről vagy az otthontól való elszakadásról.

A Tájolóban a felvételi eljárás pontos menetrendjét is megtalálod, ami sorra veszi az eljárásokkal kapcsolatos feladatokat és azok határidejét. Ebben a részben megismerkedhetsz az e-felvételi használatával és a pontszámítási módszerekkel is.

Emellett helyet kapnak a Felvi-rangsorok is, amelyek többféle szempont szerint teszik összehasonlíthatóvá az egyes felsőoktatási intézményeket. Ha ügyesen böngészed a rangsorok táblázatait, sokat megtudhatsz arról a szakról és intézményről, ahová jelentkezni szeretnél. Kiderül, melyik intézménybe illenél leginkább az eredményeid alapján, illetve kell-e fejlődnöd, és ha igen, milyen területen, ha egy adott intézménybe szeretnél bekerülni. A szakos táblázatokból megtudhatod, számodra mennyire egyszerű vagy épp nehéz a bejutás a kiszemelt területre.

Felsőoktatási felvételi tájékoztató

E kiadvány a felvételizők legfőbb iránytűje, hiszen ez az egyetlen könyv, amelyben minden hivatalos információ megtalálható a felsőoktatásról, a felvételi eljárásról, a jelentkezési módokról, szabályokról, határidőkről és az összes meghirdetett képzésről – legyen az alapképzés, osztatlan képzés vagy felsőoktatási szakképzés. 1000 oldal ugyan soknak tűnhet, de annál inkább segít eligazodni a felvételi útvesztőiben. Aki átböngészi a tájékoztatót, annak a pontszámítás és a jelentkezés sem jelenthet problémát!

Mesterképzések felsőoktatási felvételi tájékoztatója

Ez a könyv azoknak hasznos, akik már diplomával a zsebükben vennék az irányt újra a felsőoktatás felé, vagy akik már az alapképzésre jelentkezve tudni szeretnék, milyen lehetőségek várnak majd rájuk a diplomázáskor.

Igaz, akiknek ez a könyv készült, már túl vannak egy sikeres felvételin, ám most új feladat előtt állnak és ehhez is szükségük lesz a hivatalos információkra. Ebből a szintén 1000 oldalas kötetből sem maradtak ki azok a felvételi szabályok, pontszámítási módszerek és a magyar felsőoktatást bemutató fejezetek, amelyek a felvételi előtt álló diplomások számára nyújtanak teljes képet az őket érintő eljárásról.

Rendeld meg akciósan!

A kiadványok várhatóan 2012. december 15-től sorakoznak a könyvesboltok polcain, de érdemes előre megrendelni őket, hiszen így akciós áron szerezheted be őket. Amennyiben a Felvi.hu-n adod le rendelésedet az osztálytársaiddal közösen a középiskoládon keresztül november 30-ig, akkor 20% kedvezményben részesülsz és díjmentesen kiszállítjuk.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen