Shakespeare with Sam – angol klub középiskolásoknak
2016/11/22 08:00
744 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Magic: MACBETH  . . .  Love & sex: ROMEO AND JULIET . . .

shakespeare

Ilyen és hasonló témakörök és művek lesznek az angol klub programjában, ahol a világ nagy kérdéseit fogják megvitatni Shakespeare művein keresztül - Sammel, a British Council anyanyelvi tanárával. Ehhez felhasználják az eredeti mű kivonatait, filmes és irodalmi adaptációkat és online anyagokat – mindezt inspiráló és kreatív nyelvtanulási módszerekkel. A programot különösen ajánljuk olyan diákoknak, akik Nagy-Britanniában szeretnének továbbtanulni. A klub 12 nyitott alkalomból áll, amire külön-külön lehet jelentkezni. Ezt követőn a legjobb diákok meghívást kapnak egy hathetes projektmunkára, ahol egy egy Shakespeare átiratot vagy drámai produkciót készítenek angol nyelven.

Ki vezeti a klubot?

A klubot Sam Hall, a British Council anyanyelvi tanára vezeti, aki Shakespeare szakértő és fiatal korának köszönhetően nagyon ért a diákok nyelvén. Londonban végzett a Royal Holloway University of London hallgatójaként, Shakespeare műveiből doktorált és már több sikeres Shakespeare projektek vezetett középiskolásoknak.

Mikor és hol lesz a klub?

A klub november 15-én indul, heti 1 vagy 2 alkalommal, keddi és csütörtöki napokon 16.00-17.30 között a Szabó Ervin Könyvtár Zenei részlegében. A klubnapokat a könyvtár honlapján is megtaláljátok, a regisztrációnál.

Ki vehet részt a programban?

Olyan 14-18 éves középiskolások jelentkezését várjuk, akik legalább B1 (haladó) vagy annál magasabb szinten beszélnek angolul. Egy diák legfeljebb 3 alkalmon vehet részt, de teljesítménye alapján meghívást kaphat a klubot követő hathetes projektmunkára.

Mennyibe kerül?

A program ingyenes,de regisztrációhoz kötött. A Fővárosi Önkormányzat Iskolakapun kívüli program támogatásával, a Szabó Ervin Könyvtár és a British Council szervezésében valósul meg.

Hogy lehet jelentkezni?

Az egyes klub alkalmakra külön-külön lehet online lehet jelentkezni a Szabó Ervin Könyvtár honlapján vagy a Tematika menüpontnál. A maximális csoportlétszám egy alaklommal 15 fő, és a jelentkezéseket érkezési sorrendben fogadjuk. Ha betelt a csoport, lezárjuk a jelentkezést az adott klubalkalomra.

Hol tudsz friss híreket kapni a programról?

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz is, ahol értesítünk a következő programokról és hasznos anyagokat osztunk meg a Shakespeare klubhoz és általában az angoltanuláshoz kapcsolódóan.

Bővebben.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen