Sikeres a Működj! pályázat első szakasza
2016/05/04 12:14
1714 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Csaknem 40 középiskolából 81 diák jelentkezett a Magyar Elektrotechnikai Egyesület és a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum által meghirdetett “Működj!” című pályázatra. A pályázat elsődleges célja, hogy az elektrotechnikai, elektronikai, informatikai iparág szereplőinek figyelmét felhívja a kreatív, gyakorlati gondolkodású középiskolásokra.

mukodj

A pályázat most lezárult első szakasza azt igazolja, hogy sikerült találnunk majdnem száz olyan vállalkozó szellemű diákot, akiknek van egy jó ötlete az elektrotechnika, elektronika, informatika területén, és vállalkoznak rá, hogy ezt meg is valósítják - mondja Günthner Attila, az egyesület irodavezetője. Hozzátette: külön öröm, hogy a jelentkező fiatalok fele vidéki iskolákban tanul, sőt határon túli pályázat is érkezett.

A diákoknak június 15-ig kell feltölteniük a pályázat on-line felületén az ötletük leírását, ezeket a leírásokat hozzáférhetővé teszik az ipar szereplői számára, így teremtve lehetőséget, hogy kiválasszák, melyik megvalósulását szeretnék támogatni. Ez után majd készíteniük kell egy prototípust, és az erről tanúskodó videót ugyancsak elektronikusan fel kell majd tölteniük október 15-ig a pályázati oldalra. Ebben a két fordulóban kiderül majd, hogy a kreativitásuk mellett, mennyire kitartóak és gyakorlatiasak - mondja Günthner Attila. A pályázók működőképes alkotásait december 1-én, egy szakmai nap keretében mutatják majd be az érdeklődő cégek képviselőinek, lehetőséget adva a személyes kapcsolatteremtésre.

Jelentkezés.

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület (alapítva 1900) a magyar villamosipar legnagyobb független szakmai szervezete. Önkéntes tagjai elkötelezettségére támaszkodva a megbízható villamosenergia-ellátás és -felhasználás színvonalának és hatékonyságának emelését tűzte ki célul.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen