STEM kicsit másképp - STEM megközelítések a nem-STEM tantárgyakhoz
2024/01/24 07:46
228 megtekintés

Szeretné megtanulni, hogyan lehet a STEM (természettudományos, technológiai, mérnöki és matematikai) témákat integrálni a nem-STEM tanórákba, és hogyan lehet segíteni a diákokat a mély tudományos, matematikai és problémamegoldó készségek fejlesztésében? Csatlakozzon a februárban induló online kurzushoz, és tanulja meg, hogyan vezetheti be a STEM gondolkodásmódot az általános és középiskolai oktatásba. Segítsen diákjainak olyan nyílt végű, valós problémák megoldásának kidolgozásában, amelyek bevonják őket a tudományos és magasabb rendű gondolkodás folyamataiba.

stembox

A kurzus során olyan gyakorlati STEM tantermi tevékenységeket és ötleteket fedezhetnek fel a résztvevők, amelyek valós problémákban gyökereznek. A tanfolyam végig vezeti a kurzushoz csatlakozókat a más tanárok által készített és kipróbált példaértékű STEM óraterveken, forrásokon és kihívásokon, hogy növelje a diákok jövőhöz szükséges tudását és készségeit.

Célközönség

A tanfolyam minden általános iskolai tanár számára nyitott, aki érdeklődik a STEM iránt, valamint a nem STEM tantárgyakat (humán, művészeti, irodalmi és üzleti tanulmányok) tanító középiskolai tanárok számára is.

A tanfolyamot mindenki a saját tempójában végezheti el, csupán néhány határidőre kell figyelni (pld. a kvízek és/vagy a szakértői értékeléssel kapcsolatos tevékenységek elvégzésének ideje).

A kurzus elvégzéséhez hetente hozzávetőlegesen 5 óra szükséges.

A kurzus nyelve: angol

Nézze meg a kurzus bemutatkozó videóját!

A kurzus 2024. február 26-tól április 3-ig tart.

Modulok:

1. modul: Bevezetés a STEM-be
Nyitás: 2024. 02.26.

2. modul: Innovatív pedagógiák a STEM-oktatásban
Nyitás: 2024. 03.04.

3. modul: STEM készségek és a magasabb rendű gondolkodás
Nyitás: 2024. 03.11.

4. modul: Tanulási forgatókönyvek tervezése a diákok bevonása érdekében
Nyitás: 2024. 03.18.

Tanúsítvány

A tanúsítvány megszerzéséhez a résztvevőknek be kell nyújtaniuk egy tanulási forgatókönyvet, és megadott szempontok alapján értékelniük kell 3 társuk forgatókönyvét.

A kurzusról bővebb információ a következő linken érhető el: STEM Out of The Box: A STEM Approach to Non-STEM Subjects Rerun | European Schoolnet Academy

Csatlakozzon a kurzus Facebook csoportjához is! STEM out of the box | European Schoolnet Academy | Facebook

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen