STEM School Label / Az MTMI Iskola Minősítés – iskolai tapasztalatok – videók elérhetők!
2023/05/09 20:32
501 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A STEM School Label hálózata egyre bővül! Jelenleg több, mint 1000 iskola kapta meg Európa szerte a Competent/Megfelelő szintű minősítést, és 18 iskola rendelkezik a Proficient/Tapasztalt címkével. Eddig 6 iskola mutatott be kiemelkedő gyakorlatot a STEM-iskolák valamennyi kritériumának teljesítésében, és kapta meg a Expert/Szakértő címkét. Ha többet szeretne megtudni arról, hogy mi is az a STEM School Label, és hogyan szerezheti meg a minősítések egyikét, nézze meg videósorozatunkat itt, és csatlakozzon az iskolahálózathoz!

stem A STEM School Label segít az iskolák képviselőinek egy online értékelési eszköz segítségével felmérni intézményüket a STEM School meghatározó kritériumai szerint. Ez az eszköz azonosítja a szükséges fejlesztési területeket, és képzést, valamint forrásokat biztosít a pályázó iskolák számára, hogy javíthassák STEM-tevékenységeiket iskolai szinten.

Az alábbi videókban a minősítési folyamatban jártas tanárok magyarázzák el, hogyan és miért érdemes azt elvégezni.

VIDEO 1 – Miért érdemes csatlakozni?

Ebben a videóban a STEM iskolai címkét elnyert iskolák tanárai ismertetik az minősítési folyamat előnyeit.

VIDEO 2 – Hogyan fogjunk hozzá?

Ebben a videóban a STEM iskolai címkét elnyert iskolák tanárai elmagyarázzák, hogyan lehet elkezdeni a minősítési folyamatot.

VIDEO 3 – Mennyi időre van szükség?

Ebben a videóban olyan iskolák tanárai, amelyek elnyerték a STEM School címkét, elmagyarázzák, mennyi időt vesz igénybe a minősítési folyamat kiinduló lépésének elvégzése.

VIDEO 4 - Tanácsok az "Instrukciók" kulcselemmel kapcsolatban

VIDEO 5 - A STEM iskola kulcseleme "Tantervi implementáció"

Ebben a videóban olyan iskolák tanárai, amelyek elnyerték a STEM Iskola címkét, a "Tanterv végrehajtása" kulcselem kritériumainak teljesítéséről beszélgetnek.  

VIDEO 6 - A STEM iskola kulcseleme "Értékelés"

Ebben a videóban olyan iskolák tanárai, amelyek elnyerték a STEM School címkét, az "Értékelés" kulcselem kritériumainak teljesítéséről beszélgetnek.  

VIDEO 7 - A STEM iskola kulcseleme"Az iskola munkatársainak képzése"

Ebben a videóban olyan iskolák tanárai, amelyek elnyerték a STEM Iskola címkét, a "Iskolai munkatársak képzése" kulcselem kritériumainak teljesítéséről beszélnek.  

VIDEO 8 - A STEM iskola kulcseleme "Iskolai vezetés és kultúra"

Ebben a videóban olyan iskolák tanárai, amelyek elnyerték a STEM Iskola címkét, az "Iskolai vezetés és kultúra" kulcselem kritériumainak teljesítéséről beszélgetnek.  

VIDEO 9 - A STEM iskola kulcseleme "Kapcsolatok"

Ebben a videóban olyan iskolák tanárai, amelyek elnyerték a STEM Iskola címkét, a "Kapcsolatok" kulcselem kritériumainak teljesítéséről beszélgetnek.

VIDEO 10 - A STEM iskola kulcseleme "Iskolai infrastruktúra"

Ebben a videóban olyan iskolák tanárai, amelyek elnyerték a STEM Iskola címkét, az "Iskolai infrastruktúra" kulcselem kritériumainak teljesítéséről beszélgetnek.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen