Stockholmi Ifjúsági Víz Díj 2016
2016/01/12 08:00
1391 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Magyarországot képviselheti a Stockholmi Ifjúsági Víz Díj augusztusi döntőjén az a középiskolás csapat, amelyik megnyeri a verseny hazai fordulóját egy vízügyi témájú, angol nyelvű pályázatával.

vizdij

Világszerte minden évben több ezer, 15-20 éves fiatal készül arra, hogy munkáját bemutathassa a Stockholm Junior Water Prize (Stockholmi Ifjúsági Víz Díj) döntőjén. Közülük az egyes országok versenyének győztesei jutnak el a svéd fővárosba, ahol a Víz Világhét keretében lezajló nemzetközi versenyen képviselhetik országukat. Magyarország versenyzője 2013. óta indul ezért a díjért, melynek védnöke a svéd koronahercegnő, Viktória. A Díj mellé 15.000 dollár is jár és a győztes iskolája is 5000 dolláros jutalmat kap.

A hazai versenyt a GWP Magyarország Alapítvány szervezi, számos partnerszervezet segítségével és támogatásával. Az angol nyelvű pályaművek olyan helyi, regionális, országos vagy globális témával foglalkozhatnak, melyeknek környezetvédelmi, tudományos, társadalmi, vagy műszaki jelentőségük van. Nevezni egyénileg, vagy maximum háromfős csapattal lehet. A győztes (csapat) 2016. augusztus végén képviseli hazánkat a stockholmi nemzetközi döntőn.

Nevezési határidő: 2016. január 31.

A pályázat plakátja innen letölthető.

További részletek és nevezés a verseny honlapján.

Forrás.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen