Sulinet már Pinteresten is!
2013/02/12 14:41
1579 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Hazánk legnagyobb oktatási portáljaként a Sulinet szerkesztőségében fontosnak tartjuk, hogy digitális tananyagaink mellett naprakész információkat tegyünk közzé, s korszerű oktatási segédanyagokkal lássuk el az oktatás szereplőit, ezzel segítve a mindennapi felkészülést, a tanórai munkát és az otthoni tanulást.

pineterst-csillanak

A Pinterest egy közösségi képmegosztó oldal, mely a megosztott képek által köti össze a világ különböző pontjain élő felhasználóit. A weboldal 2010 márciusában indult, s ma már napi 1,36 millió fős látogatottságával a TOP 10 közösségi oldalak egyikének számít.

A Pinterest olyan, mint egy online parafatábla, ahová a nekünk tetsző képeket egyetlen mozdulattal kitűzhetjük, majd tematikusan külön-külön falakra rendezhetjük. Képeket választhatunk bármely internetes weboldalról vagy egy másik felhasználó faláról. Nagy előnye, hogy a képet nem kell előzetesen lementenünk, minden tulajdonságával, s eredeti forrásával a falunkra kerül, ezáltal nagyon gyorsan hozhatunk létre új gyűjteményeket anélkül, hogy szerzői jogokat sértenénk.

Szándékunk szerint a Sulinet Pinterest oldalán olyan tematikus falakat hozunk létre, melyek a pedagógusok és a tanulók mindennapi munkáját, tanulását segíthetik. A gyűjteményeink között találunk aktuális iskolai rendezvényekhez kapcsolódó anyagokat, farsangi álarcokat, jelmezötleteket, Valentin-napi ajándék- és dekorációs tippeket, báli dekorációkat. Szándékunk szerint készítünk szakmai anyagokat tartalmazó gyűjteményeket is, mint például a NetAngol és a NetNémet vagy a Fejlesztés, ahol segédanyagokat, módszertani anyagokat, online tanulási lehetőségeket, gyakorlatokat gyűjtünk egy kupacba. Az albumok készítésénél ügyelünk a korosztályi sokszínűségre, a legkisebb iskolás gyerekek számára színezők, játékok, a középiskolás korosztály számára pedig az önálló tanulást segítő lehetőségek kerülnek előtérbe.

Ugyan a Pinterest egy angol nyelvű weboldal, a Sulinet Pinteresten magyar nyelvű bejegyzéseket találsz, könnyen kezelhető, átlátható, nagy segítség lehet a pedagógusoknak a mindennapi készülésben. A Sulinet tevékenysége követhető, fel lehet iratkozni, a falak és a képek pedig lájkolhatók. A regisztráció facebook azonosítóval is működik, ebben az esetben a két közösségi oldal összekapcsolódása révén a friss tartalmak közvetlenül megosztásra kerülnek a felhasználóval.

Látogass el Hozzánk, kövesd folyamatosan frissülő virtuális faliújságjainkat!

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen