Suli.net.tan IKT Műhely Roadshow Budapesten
2015/02/23 16:03
1627 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Szeretné megtudni, hogyan állítják gyakorló pedagógusok az IKT eszközöket a projektpedagógia szolgálatába? Kíváncsi arra, hogyan lehet többhetes pedagógiai projektet tervezni? Konkrét tantárgyi példákat szeretne látni? Akkor szeretettel várjuk az Educatio Nonprofit Kft. által szervezett Suli.net.tan IKT Műhely Roadshow rendezvényen Budapesten, a Baross Gábor Általános Iskolában!

A Suli.net.tan IKT Műhely Roadshow utolsó, budapesti állomásának a Baross Gábor Általános Iskola ad otthont. A roadshow keretében lehetőség nyílik megismerni az IKT-val támogatott oktatás újdonságait, továbbá az IKT Műhely 2014 pályázat pedagógusai bemutatják projektjeiket az érdeklődő kollégáknak.

Időpont: 2015. március 17. (kedd)
Regisztráció és ebéd 13.30-tól, a szakmai program időtartama 14.00-16.00
Helyszín: Baross Gábor Általános Iskola, Budapest (1078 Budapest Hernád utca 42-46.)

IKTm14 logo color c1

Az Educatio NKft. Digitális Pedagógiai Osztálya munkatársainak előadásai során az esemény résztvevői megismerkedhetnek a TÁMOP 3.1.1-11/1 kiemelt projekt keretében eddig végrehajtott fejlesztésekkel, eredményekkel. A projektben megvalósultak olyan kutatás-fejlesztési tevékenységek, amelyek technológiák osztálytermi kipróbálásán és beválásvizsgálatán alapultak. Hogyan alkalmazhatóak a mobiltelefonok az irodalomórán? Mivel jár az átállás a nyílt forráskódú és szabad felhasználású szoftverekre az iskolákban? Előnyösebb-e a digitális tanulói tartalomelőállítás, mint a hagyományos? A kutatás-fejlesztési projektek kérdésfelvetéseire a tapasztalatok alapján módszertani ajánlások születtek, melyeket a rendezvényen megismerhet a hallgatóság.

mobilozók

Bemutatkozik az eBiztonság Minősítés program (esafetylabel.eu), amely a felelős és biztonságos internethasználat oktatásában, a biztonságos online tanulási környezetek megteremtésében segíti az oktatási intézményeket.

eSafety-banner_RGB_hu

Szintén a TÁMOP 3.1.1-11/1 kiemelt projekt keretében valósult meg az IKT Műhely 2014 pályázat, melynek célja olyan jó gyakorlatok létrejöttének támogatása, amelyek a projektpedagógia, valamint az IKT eszközök és alkalmazások eszköztárát ötvözik, a tanulók 21. századi készségeinek fejlesztése érdekében. A projektek kidolgozása, megvalósítása és azok minél szélesebb körben való népszerűsítése lehetővé teszi, hogy minél több pedagógus ismerje meg ezt a módszertant.

A meghirdetett pályázatra a sikeresen jelentkezők több mint fél éven át, közös munka keretében bővítették pedagógiai, módszertani és technikai tudásukat, illetve dolgoztak saját projekttervük tökéletesítésén és megvalósításán.

IMG_1214

Az IKT Műhely 2014 pályázat szakmai közösségének munkáját mentorok támogatták. A közösség tagjai emellett észrevételeikkel és ötleteikkel egymás munkáját is segítették. A kidolgozott és megvalósított oktatási projekteket a pedagógusok különböző szakmai fórumokon mutatták be. Az elkészült projektportfóliók alapján a szakmai zsűri kiválasztotta azokat a projekteket, amelyek megvalósításáról professzionális stáb közreműködésével filmfelvétel is készült.

A pályázat zárásával a keletkezett szakmai anyagok papíralapú és elektronikus kiadvány formában is megjelennek, az interneten elérhetővé válnak a részletesen kidolgozott projekttervek mellett az értékelőeszközök, segédanyagok, valamint az IKT eszközökkel támogatott tanórákról készített filmek is. A megvalósításról további részletek az IKT Műhely 2014 honlapon ismerhetőek meg.

A Suli.net.tan IKT Műhely Roadshow budapesti, utolsó állomásán hét pedagógus és hat projekt mutatkozik be.

A Suli.net.tan IKT Műhely Roadshow részletes programja:

13.30-14.00Regisztráció és ebéd
14.00-14.30Az Educatio NKft. Digitális Pedagógiai Osztálya munkatársainak előadásai:
  • A digitális kompetencia fejlesztésének új lehetőségei, a TÁMOP 3.1.1 II. szakasz eredményei
  • eBiztonság Minősítés hazai iskoláknak
14.30-16.00Az „IKT Műhely 2014” pályázat pedagógusainak bemutatói
  • Balázs Katalin: Nem mind arany, ami fénylik  (8. évfolyam, kémia, fizika)
  • Bosányi Éva: Emberke az osztályunkban (3. évfolyam, magyar irodalom, technika, vizuális kultúra)
  • Csanády Szilvia: Készítsünk utazási katalógust! (11. évfolyam, angol nyelv, informatika)
  • Klacsákné Tóth Ágota: Mozgó töltések (10. évfolyam, fizika)
  • Komaság Margit - Szeszenka Gabriella: Fenntarthatóság (3. évfolyam, környezetismeret, magyar nyelv és irodalom, technika, életvitel)
  • Tarné Éder Marianna: „Itt élned, halnod kell…” (4. évfolyam, magyar irodalom, matematika, művészetek)
16.00-Kötetlen beszélgetés, kávészünet

A Suli.net.tan IKT Műhely Roadshow-n a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Online regisztráció az alábbi linken érhető el.

roadshow_demo