Szabadítsa fel a #peersupport erejét Ön is a tanórán!
2023/03/16 21:33
496 megtekintés

Keresi a módját, hogy miként motiválja, vonja be a diákokat és keltse fel érdeklődésüket a tanórák során? Szeretne támogató és együttműködő tanulási környezetet teremteni az óráin? Szeretne olyan befogadó környezetet létrehozni, amely elősegíti a tanulási folyamatokat és a személyes fejlődést?

peer

Csatlakozzon a European School Education Platform közelgő online tanfolyamához és valósítsa meg mindezt könnyen alkalmazható stratégiákkal! Szabadítsa fel Ön is a #peersupport erejét iskolájában!

A hamarosan induló kurzus átfogó áttekintést nyújt a hallgatók közötti mentorálásról, beleértve annak előnyeit és lehetséges kihívásait.

A kurzus 2023. március 27-től május 3-ig tart.

Célkitűzések:

  • Annak meghatározása, hogy miként lehet létrehozni támogató és együttműködő tanulási környezetet a diákok számára a Peer Support Programe-on keresztül. A kurzus során a résztvevők megismerik a különböző kortárs támogatási megközelítéseket és megvitatják azok megvalósítását.
  • A diákok közül kiválasztott mentorjelöltek azonosítási folyamatainak és kritériumainak meghatározása.
  • Annak csoportos megbeszélése, hogy miként lehet hatékonyan képezni és támogatni a mentorokat.  A mentoroktól megkövetelt szükséges készségek beazonosítása, mint például az aktív hallgatás, a problémamegoldás és az empátia.
  • Annak megismerése, hogy miként tartható fent és mozdítható elő a Peer Support Programe az idő előrehaladtával, például új mentorok toborzásával, a program céljainak és hatásának kommunikálásával, valamint a mentorok számára folyamatos támogatás és visszajelzés nyújtásával.
  • Egy terv kidolgozása a Peer Support Program előrehaladásának nyomon követésére és értékelésére. A megfelelő értékelési módszerek és szempontok kiválasztása (például felmérések, interjúk és fókuszcsoportok), valamint az adatok gyűjtésével és elemzésével a program eredményeinek nyomon követése és a fejlesztendő területek azonosítása.

Célközönség

A tanfolyam minden oktató számára nyitott tantárgytól és évfolyamtól függetlenül. A tanfolyam elvégzéséhez egyéb előképzettség nem szükséges.

A tanfolyamot mindenki a saját tempójában végezheti el, csupán néhány határidőre kell figyelni (pld. a kvízek és/vagy a szakértői értékeléssel kapcsolatos tevékenységek elvégzésének ideje).

A kurzus elvégzéséhez hetente hozzávetőlegesen 3-4 óra szükséges.

Regisztráció: Unleashing the Potential of Peer Support at School | ESEP (europa.eu)

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen