Szakkörbemutató nyílt nap
2016/08/15 23:28
537 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Augusztus 27-én szombaton 10:00-17:00-ig várjuk azokat 1-8. osztályos gyerekeket és szüleiket, akik szívesen vennének részt a szeptember közepétől heti rendszerességgel induló szakköreinken a nagykovácsi makerspace-ben.

szakkorbemutato

A szakkörök hétköznaponként 16 órától indulnak négy különböző témában. A nyílt napon megismerkedhettek a legújabb gépeinkkel, a termeinkkel, az oktatókkal, és természetesen minden felmerülő kérdésre választ adunk.

Az esemény Facebook-oldalán jelezhetitek, ha ott lesztek!

littleBits szakkör 1-4. osztályosoknak

A littleBits elektronikus moduljaiból épütünk izgalmas, működő dolgokat: rajzolórobotot, távirányítós autót, lézerkardot, és teszteljük is őket, azaz játszunk velük. Az elkészült kütyüket ezen a szakkörön nem lehet hazavinni.

Robotépítő szakkör 5-8 osztályosoknak

Robotokat építünk először littleBits-ből, aztán a 3D nyomtatás, lézervágás, famegmunkálás, programozás bevonásával lépünk egyre magasabb szintekre. A végén robotversenyt rendezünk, és a résztvevők hazavihetik az elkészült robotokat.

Építs okosházat a háziállatodnak! - szakkör 7-8. osztályosoknak

A résztvevők a saját háziállatuknak tervezhetnek és készíthetnek el egy működő dolgot, legyen az jutalomfalatot osztogató cicaszórakoztató eszköz, vagy okos akvárium, netán mozgásérzékelős kamerával ellátott madárház. Az alkotáshoz használhatók a nálunk elérhető technológiák, a 3D nyomtatás, lézervágás, famegmunkálás, elektronika. A megépített dolgokat haza lehet vinni.

Minecraft mini építészeknek, szakkör 5-8. osztályosoknak

A makerspace épületét hozzuk létre Minecraftban, miközben tanulunk mérést, építészeti alapismereteket, anyagismereteket, stílusismereteket. A végén lesz egy közösen felépített épületünk, amiben kedvünkre kapcsolgathatjuk a világítást, egységesek az anyagok, a színek, és minél több dolgot működővé teszünk.

A helyszín

A nagykovácsi kastély alkotóműhelye, Nagykovácsi, Kolozsvár u. 2./B

Mivel elkezdődött mellettünk a Teleki-Tisza-kastély felújítása, mostantól máshogy lehet megközelíteni a nagykovácsi makerspace-t. A Kossuth Lajos utca 2. felőli főbejárat helyett a Kolozsvár utca 2./B felőli hátsó bejáraton lehet bejutni hozzánk. Gyalogosan a Kastély közön át, autóval az Úttörő utcán keresztül lehet megközelíteni a Kolozsvár utcai hátsó bejáratot, ahol parkolni is tudtok. Innen a térképen pirossal jelölt épülethez kell eljutni.

Forrás.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen