Szakmai elkötelezettség a digitális oktatásban – Hamarosan új MOOC indul!
2024/02/22 13:24
353 megtekintés

A digitális kompetencia nem kizárólag a technológia elsajátítására vonatkozik, hanem inkább arra, hogy a tanárok hogyan tudják használni a technológiát szakmai gyakorlatuk fejlesztésére, a tanulási eredmények javítására.

peie

Az „Unlocking the Power of Teacher Digital Competence” című tanfolyamsorozat első kurzusán valós esettanulmányok segítségével a résztvevők jobban megismerhetik a digitális technológiákat és megtanulhatják, hogy ezen technológiák hogyan segítik az információhoz való hozzáférést a tanítási és tanulási gyakorlatuk fejlesztéséhez, a tanulókkal és szülőkkel való hatékony kommunikációt, valamint a kollégákkal és az iskolán kívüli személyekkel való kapcsolattartást. A kurzuson résztvevők megvizsgálják, hogy a digitális technológiák hogyan fokozhatják saját szakmai fejlődésüket, és hogyan támogathatják az iskolák általános fejlődését. A kurzus a „szakmai elkötelezettség" kompetenciaterület 9 kompetenciájának B2 szintű elsajátítását célozza meg, ahogyan azt a pedagógusok digitális kompetenciájának európai keretrendszere (DigCompEdu) és a SELFIE for TEACHERS eszköz meghatározza.

A MOOC időtartama: 2024. február 26. – 2024. április 3.

Időtartam: 5 hét

Munkaterhelés: 15-20 óra

A kurzus nyelve: angol

Tanfolyami kompetenciák

A tanúsítvány, az Európai Bizottság SELFIE for TEACHERs eszközének digitális kompetenciakeretével összhangban, B2 szintű jártasságot igazol az alábbi kompetenciákban:

  • Szervezeti kommunikáció
  • Online tanulási környezetek
  • Szakmai együttműködés
  • Digitális technológiák és iskolai szintű infrastruktúra
  • Reflektív gyakorlat
  • Digitális élet
  • Szakmai tanulás (digitális technológiákon keresztül)
  • Szakmai tanulás (a digitális technológiákról)
  • Számítógépes gondolkodás

Célközönség

A tanfolyam minden általános és középiskolai tanár számára releváns, függetlenül attól, hogy milyen tantárgyat tanítanak.
További információk ezen a linken találhatók.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen