Szakszolgálati műhelymunka Budapesten
2013/05/30 11:34
1742 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Az Educatio Nonprofit Kft. 2013. június 5-én a TÁMOP-3.4.2.B. „Sajátos nevelési igényű gyerekek integrációja (Szakszolgálatok fejlesztése)" kiemelt projekt keretén belül műhelymunkát szervez, melynek témája a minőségi, differenciált munkavégzés intézményi kohézió támogatása a megújuló szakszolgálati területek között.

szalszolg

Az Educatio NKft. vállalta, hogy a pedagógiai szakszolgálati intézménystruktúra átalakításában érintett szereplők részére folyamatos tájékoztatást biztosít.
A tájékoztatás érdekében műhelymunkák megszervezését tervezik, melyek során szakmai eszmecserére nyílik lehetőség. A műhelymunkák keretében elsőként a megyeközpontú tankerületek vezetői és a szakszolgálatok megyei szakreferenseivel szeretnék felvenni a kapcsolatot és szakmai konzultációt folytatni az intézmények szakmai munkájának megújulása érdekében. A projekt teljes időtartamát tekintve a műhelymunka sorozat 6 alkalomból áll.

Az első műhelymunka tervezett témája:

A minőségi, differenciált munkavégzés és intézményi kohézió támogatása a megújuló szakszolgálati területek között

A műhelymunka időpontja: 2013. június 5. (9–15 óra)

Helyszíne: Moha Ház 1143 Budapest, Gizella út 42-44.

A műhelymunka moderátora Kőpatakiné Mészáros Mária, tudományos főmunkatárs, Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet

Program:

9.00-10.00Érkezés, regisztráció
10.00-10.30Kapcsáné Németi Júlia

TÁMOP 3.4.2/B szakmai vezető

Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft
Vitaindító előadás:

Hogyan járul hozzá a szakszolgálatokat támogató kiemelt projekt a szakszolgálati munka minőségi szempontú megújulásához és eredményességéhez?

10.30-11.00Szitó Imre

fejlesztéskoordinátor

Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Vitaindító előadás:

Szakmai kompetenciák, kompetenciahatárok és kooperáció a szakszolgálati területek között a megújuló intézménystruktúra kontextusában.

11.00-12.20Eszmecsere, problémafelvetések összefüggésben a vitaindítókkal valamint a szakszolgálati intézmények strukturális átalakulásával kapcsolatos tapasztalatokkal.
12.20-13.00Ebéd
13.00-14.40Műhelymunka csoportokban

Tervezett témák:

  • A pedagógiai szakszolgálati intézmények a Megyei Köznevelés-fejlesztési tervekben. A helyzetfeltárás tapasztalatai összefüggésben az intézmények strukturális átalakulásával.
  • Új szerepek? Új feladatok? Kapcsolatrendszer, kapcsolati háló a megyei pedagógiai szakszolgálat intézményeiben. Fenntartói, közigazgatási, szakmai feladatok és kapcsolatok.
  • Team munka a gyakorlatban. Kompetenciák, kompetenciahatárok (pedagógiai szakszolgálati feladatok, nevelési-oktatási intézmények, egészségügyi, szociális szektor szereplői, stb.) 
14.40-15.00Összegzés és javaslatok

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen