Szeptemberben lesz a Világ Legnagyobb Tanórája
2015/09/10 11:22
1266 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Az ENSZ 2015 szeptemberében indítja útjára a „Project Everyone” kampányát, amelyben a 17 újonnan megfogalmazott Globális Célját szeretné megismertetni a Föld lakóival, melyek a fenntartható fejlődést szolgálják.

pontvelem A kampányban a Globális Célokat a Világ Legnagyobb Tanórája keretében ismertetik meg a leginkább érintettekkel, a gyerekekkel. A kezdeményezés globális partnere az UNICEF, az ENSZ Gyermekalapja. Magyarország a szervezők felkérésére csatlakozott a kezdeményezéshez, a cél, hogy minél több általános iskolában, minél több gyerek megismerhesse az új Globális Célokat. Az eseménysorozat magyarországi lebonyolítója a PontVelem Okos Program szervezője, a PontVelem Nonprofit Kft.

A Világ Legnagyobb Tanóráján a világ minden részén egy időben - szeptember utolsó hetében – az általános iskolás gyermekek a Globális Célokról fognak tanulni. A Világ Legnagyobb Tanórája tananyagát és kiegészítő anyagait az ENSZ koordinálásával egy szakértői csapat készíti és a főbb világnyelveken teszik elérhetővé. Mind a tananyag, mind a kiegészítő anyagok csak on-line, letölthető formában érhetők el, azok nyomtatása helyben az iskolában történik. A tanóra megtartására a kijelölt hét áll rendelkezésre.

A magyarországi szervezők a kezdeményezést továbbgondolva és szorosan kapcsolódva a Világ Legnagyobb Tanórája projekthez, egy több fordulós országos tudáspróbát, az Okos Iskola Kupát hirdették meg, amely a Minőségi Oktatást, mint az egyik Globális Célt tűzi a zászlajára és melynek a fővédnöke Czunyiné Dr. Bertalan Judit Államtitkár Asszony. A versenyen felső tagozatos általános iskolás diákok indulhatnak 3 fős csapatokban. A verseny 3 on-line fordulóból és egy döntőből áll, ahova a 7 legjobb csapat jut be. A döntő neves zsűri előtt zajlik értékes díjakért. A verseny fődíja egy közel 10 millió Ft értékű Samsung Okos Osztály!

Amennyiben szeretné, hogy iskolája is részese legyen ennek a kezdeményezésnek, kérjük, regisztrálja iskoláját a www.avilaglegnagyobbtanoraja.hu honlapon, illetve ugyanitt az eseménysorozat minden részlete elérhető, a tanórák anyagai és segédanyagi is innen tölthetők le.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen