Színesítse óráit az Erasmus+ program támogatásával!
2016/11/21 21:04
1067 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Ismerjen meg Ön is új módszereket, technikákat és eszközöket – nyerjen inspirációt tanóráihoz az Erasmus+ program segítségével! Az európai együttműködések a tanári kompetenciák fejlődésére is nagy hatással vannak.

szines-orak

Külföldi nyelvtanfolyam, tanulmányút, módszertani továbbképzés, vendégtanítás, szakmai látogatás…

A tanárok élményekkel gazdagodva, feltöltődve, új ismeretek birtokában térnek haza külföldi útjaikról. Emellett a nemzetközi tapasztalatok a szélesebb látókörnek, az új szempontoknak köszönhetően új megvilágításba helyezik a megszokott helyzeteket, elősegítve ezzel a hatékony problémamegoldást. De a külföldi tapasztalatok abban is megerősíthetik a pedagógusokat, hogy az általuk használt gyakorlatok jók és működőképesek lehetnek más országokban is.

Külföldön szerzett tapasztalatok alapján már több mint 800 módszertani ötlet és gyakorlat került be a Tempus Közalapítvány honlapján található Tudástárba. Válogasson Ön is a Módszertani Ötletgyűjteményből, így segítséget kaphat a tanórák színesítéséhez, új módszerek kipróbálásához, illetve rövid, játékos feladatok adaptálásához. A tanítási gyakorlatot pedig innovatív, interaktív módszerekkel, IKT-eszközök használatával újíthatja meg a Digitális Módszertárban található ötletek segítségével. http://tka.hu/tudastar_kereso

Fontos tudni, hogy a tanárok, diákok és munkatársak nemcsak saját személyes készségeiket fejlesztik egy külföldi tanulmányút során, hanem a tudást hazahozva, a megismert módszereket itthon is alkalmazva, az intézményük jó hírnevét is öregbíthetik.

Ha Önt is érdeklik az Erasmus+ program mobilitási pályázati lehetőségei, jelentkezzen a Tempus Közalapítvány ingyenes pályázatíró szemináriumaira.

További információ: www.erasmusplusz.hu

A 2017-es évre vonatkozó pályázati felhívás itt érhető el.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen