Tájékoztató roadshow-k országszerte
2015/05/04 12:03
1380 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. Digitális Pedagógiai Osztálya a TÁMOP 3.1.5/12 „Pedagógusképzés támogatása” című kiemelt projekt keretében roadshow-sorozatot szervez, hogy részletesen tájékoztathassa a pedagógusokat, tankerület- és intézményvezetőket az elkövetkező időszakban szervezendő továbbképzésekről. A tájékoztató Roadshow-kat az ország nagyobb városaiban, iskolákban rendezzük meg, az eseményre közoktatásban tanító pedagógus valamint intézményvezető kollégákat várunk, 2015. május 20. és 2015. június 11. között.

road1

A Roadshow állomásai:
Eger, Zalaegerszeg, Veszprém, Miskolc, Tatabánya, Szeged, Szekszárd, Sopron, Győr, Hódmezővásárhely, Kaposvár, Kecskemét, Pécs, Debrecen, Szombathely, Budapest.

A Roadshow-n a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.
Pontos dátumok, helyszínek és online regisztráció az alábbi linken érhető el. 

Előadások:
Új módszerek a digitális kompetencia fejlesztésében
Az előadások során az esemény résztvevői megismerkedhetnek a TÁMOP 3.1.1-11/1 kiemelt projekt keretében eddig végrehajtott fejlesztésekkel, eredményekkel. A projektben megvalósultak olyan kutatás-fejlesztési tevékenységek, amelyek technológiák osztálytermi kipróbálásán és beválásvizsgálatán alapultak. Hogyan alkalmazhatóak a mobiltelefonok az irodalomórán? Mivel jár az átállás a nyílt forráskódú és szabad felhasználású szoftverekre az iskolákban? Előnyösebb-e a digitális tanulói tartalomelőállítás, mint a hagyományos? A kutatás-fejlesztési projektek kérdésfelvetéseire a tapasztalatok alapján módszertani ajánlások születtek, melyeket a rendezvényen megismerhet a hallgatóság.

road2

Szintén a kiemelt projekt keretében valósult meg az IKT Műhely 2014 pályázat, amelynek során a pályázati munkában részt vevő pedagógusok IKT-val támogatott projekteket dolgoztak ki és valósítottak meg a Digitális Pedagógiai Osztály munkatársainak segítségével. A megvalósításról további részletek az IKT Műhely 2014 honlapon ismerhetőek meg. 

Bemutatkozik az eBiztonság Minősítés program (esafetylabel.eu), amely a felelős és biztonságos internethasználat oktatásában, a biztonságos online tanulási környezetek megteremtésében segíti az oktatási intézményeket.

road3

Pedagógus továbbképzések 2015-ben
Az elkövetkező időszakban több ezer pedagógus számára szervezünk továbbképzéseket. A képzési kínálatunkban mintegy 56 db, tartalmilag és formájában is új továbbképzés szerepel. Az előzetes igényfelmérések alapján ezekből előreláthatólag mindegy 25 db képzés kerül megszervezésre a következő hónapokban. Ezeken a rendezvényeken szeretnénk részletesen tájékoztatni a résztvevőket arról, hogy a továbbképzésekről hol találnak bővebb leírást, milyen újításokkal találkozhatnak a szervezés során, milyen továbbképzéseket hogyan választhatnak, milyen online tanulási környezetben valósulnak meg, valamint hol és hogyan jelentkezhetnek majd rájuk.

Tájékoztató a TIOP-1.1.1/12 kiemelt projektben érintett intézmények számára
A rendezvény keretében a TIOP-1.1.1-12/1-2012-0001 „Intézményi informatikai infrastruktúra fejlesztése a közoktatásban" kiemelt projekthez kapcsolódó információkról, feladatokról, tevékenységekről is tájékoztatjuk az érintett pedagógusokat, intézményvezetőket. A résztvevők megismerkedhetnek a projekt részleteivel, az előkészítéstől egészen a kiosztott eszközök használatát segítő képzésekig. Megismerhetik, hogy az igényfelmérést követően milyen módszertan alapján rendezték sorba az egyes köznevelési intézmények igényeit, és ítélték oda az eszközöket. Nem utolsósorban pedig az előadások során hallhatnak az üzembe helyezéssel és a projektelszámolással összefüggő, teljesítendő indikátorokról is.
Program (kivéve Budapest):

12.00 - 13.00Regisztráció, szendvicsebéd
13.00 - 14.30Köszöntő
Új módszerek a digitális kompetencia fejlesztésében
Pedagógus továbbképzések 2015-ben
14.30 - 14.45Szünet
14.45 - 16.15 Tájékoztató a TIOP-1.1.1/12 kiemelt projektben érintett intézmények számára
Kérdések-válaszok

Program Budapesten:


12.00 - 13.00
Regisztráció, szendvicsebéd
13.00 - 14.30Köszöntő
Új módszerek a digitális kompetencia fejlesztésében
14.30 - 14.45Szünet
14.45 - 16.15 Pedagógus továbbképzések 2015-ben
Kérdések-válaszok

Amennyiben a helyszínen megjelentek igénylik, az előadók a fenti befejezési időponton túl is rendelkezésre állnak a felmerülő kérdések megválaszolásához.
További információ az alábbi lin ken található.