Iskolai tanulócsoportok MOOC típusú képzésekhez - tanároknak!
2021/06/14 15:23
747 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Hogyan lehet olyan támogató iskolai környezetet létrehozni, amely szorosabb együttműködésre, ötleteik, tapasztalataik megosztására ösztönözi az tanárokat – ráadásul mindezt online szakmai továbbképzésük részeként? Elenától és Cristinától Ön is választ kaphat erre a kérdésre 2021. június 21-én, hétfőn, 17 órakor a SEG-en (School Education Gateway) tartandó angol nyelvű webináriumon!

study groups

Előzmények / A webinárium témája:

2019-ben az School Education Gateway Tanári Akadémiája Európa nyolc országában (Horvátországban, Németországban, Olaszországban, Máltán, Hollandiában, Portugáliában, Romániában és Spanyolországban) egy közös pilot során kipróbálta, az u.n. iskolai tanári tanulócsoportok módszerét, abból a célból, hogy megoldást találjon azokra a kihívásokra, amellyel a Tanári Akadémia tömeges online kurzusain résztvevő pedagógusok nap, mint nap találkoznak.
Ezek a speciális helyi tanári tanulócsoportok (study groups) teret és lehetőséget adnak az iskola pedagógusainak arra, hogy az ilyen online kurzusokon hatékonyabban működjenek együtt, támogassák egymást, fejlesszék a digitális, nyelvi vagy az önszabályozó tanulással kapcsolatos kompetenciáikat. Így kihasználva a MOOC képzési forma előnyeit, az ott tanultakat, közösen helyezhetik iskolai kontextusba, a mindennapi gyakorlatba.

Előadók:

elena  Elena Pezzi, a spanyolt, mint idegen nyelvet oktatja az olaszországi Bolognában, a Liceo Laura Bassi középiskolában. Tapasztalt tanárképző, szakterülete az oktatási technológia és szenvedélyes eTwinner. 2014 óta kutatóként és trénerként dolgozik az Oktatási Minisztérium Regionális Iskolai Kirendeltségén.


cristina  Cristina Nicolaita fizika és IKT szakos tanár a Gh. Magheru iskolában, a romániai Caracalban. Emellett tapasztalt eTwinning és Scientix nagykövet, tanárképző és Erasmus Plus projektkoordinátor, a Microsoft innovatív oktatási szakértője és CodeWeek vezetőtanár.

Időpont: 2021.06.21. hétfő 17:00 óra (CEST)
Csatlakozás a webináriumhoz: itt

További információk a témában:

  • Saját ütemben elvégezhető online modul: ITT
  • Infosheet: Hogyan hozzunk létre a tömeges online tanártovábbképző kurzusokon való részvétel sikerességét növelő tanári tanulócsoportokat az iskolában?
  • Információ az előző webináriumról a témában : A MOOC-ok iskolai felhasználása
  • Videó a tanulócsoportok létrehozásáról magyar felirattal: ITT

Csatlakozzon Ön is 2021. június 21-én az online térben Elenához és Cristinához és a megszerzett tapasztalatok alapján szervezzen kollégáiból tanulócsoportot saját iskolájában!

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen