Tanárok éjszakája a Szépművészeti Múzeumban
2013/09/24 10:36
1280 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Október 11-én, pénteken, 16-tól 20 óráig a Vasarely Múzeumban, múzeumpedagógusok vezetésével lehet megismerkedni a gyűjteménnyel és betekintést nyerni a különböző korú diákok számára készülő foglalkozásokba és a széleskörű programkínálatba.

A múzeumpedagógusok az egyes állomásokon változatos feladatokat mutatnak be, amelyeket ki is lehet majd próbálni. A feladatok több korosztály számára feldolgozhatóak és összekapcsolhatóak az egyes tantárgyak tantervével. Nagy hangsúlyt kap Vasarely alkotásainak a matematikával, a művészetekkel, a technikával és a környezettel való közvetlen kapcsolata, annak bemutatására, miként fonódik szorosan egybe múzeumi látogatás és osztálytermi tanóra. A múzeumpedagógusok szívesen válaszolnak bármely felmerülő kérdésre. 

vasarely520

A Vasarely Múzeum több mint 25 éve nyílt meg a látogatók előtt, a Szépművészeti Múzeum Modern Gyűjteményének részeként. Az elmúlt néhány évben múzeumpedagógusok számos osztályfoglalkozást dolgoztak ki, melyek elvezetik a diákokat Vasarely művészetének és az őt inspiráló hatásoknak a mélyebb megértéséhez. Minden egyes osztályfoglalkozás alkalmával a diákok közelről is megismerkednek Vasarely egy-egy téma köré csoportosuló műveivel.

Miután a múzeumpedagógus irányításával beszélgetnek a művekről, játékos feladatokon keresztül mélyednek el a tanultakban, és ismerik meg az egyes művek elméleti hátterét. Ezt követően, a foglalkozás második részében a diákok a kiállításon tanultak és a saját fantáziájuk segítségével elkészítik saját műalkotásaikat.

A programon való részvétel ingyenes.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen