Tanulj velünk varrni, és újítsd fel a ruhád!
2016/08/11 08:00
1519 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Ezúttal munkára fogjuk a makerspace.hu digitális varrógépeit, hogy a résztvevők feldobhassanak egy-egy otthonról hozott ruhadarabot, és közben elsajátítsák a gépi varrás alapjait. Az anyagmanipulációkon túl a digitális hímzéssel is ismerkedünk. Ha van egy szép ruhád, de kicsit unalmas, vagy turkáltál egy eszméletlen darabot, de egy aprócska frissítés ráférne, hogy hordani tudd, akkor hozd el, és megcsináljuk! Ha akadnak otthon olyan anyagmaradékok vagy egyéb díszítőelemek, amiket szívesen felhasználnál, azokat is hozhatod.

tanuljvarrni

A 2 órás, 16 éven felülieknek szóló workshopot Merényi Zita divat- és textiltervező művész, design és vizuálisművészet tanár tartja, aki az OpenUp női ruhamárka egyik alapító tagja, valamint a Magyar Formatervezési Díjat nyert Provo-CUT innovatív textil-technológia kitalálója és a MOME doktori iskolájának hallgatója.

Ha kérdésed vagy konkrét elképzelésed van, írj nekünk a hello_KUKAC_makerspace.hu mailcímre, hogy kicsit elő tudjunk készülni az igényekre!

Időpont

Augusztus 14-én 14:00-16:00-ig 

A foglalkozás ára

1000 forint, de a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. 

Helyszín

A nagykovácsi kastély alkotóműhelye, Nagykovácsi, Kolozsvár u. 2./B

Mivel elkezdődött mellettünk a Teleki-Tisza-kastély felújítása, mostantól máshogy lehet megközelíteni a nagykovácsi makerspace-t. A Kossuth Lajos utca 2. helyett a Kolozsvár utca 2./B felőli hátsó bejáraton lehet bejutni hozzánk. Gyalogosan a Kastély közön át, autóval az Úttörő utcán keresztül lehet megközelíteni a Kolozsvár utcai hátsó bejáratot, ahol parkolni is tudtok. Innen a térképen pirossal jelölt épülethez kell eljutni.

Forrás.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen