Távoli munkahely, távoli főnök... távmunka! 1 - 2.
Szendrei Judit
2003/12/06 00:00
1410 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
Ki ne kívánta volna olykor szakadó esőben vagy szürke, komor reggeleken, hogy bárcsak ne kellene felöltözni és munkába indulni: megállóban fázni, dugóban araszolni, majd loholni, hogy pontban nyolckor a legmunkakészebb ábrázattal bólinthassunk a főnök jóreggeltjére. Az álom nem is olyan megvalósíthatatlan: a megoldás kulcsa a távmunka.

A munkahelyem az otthonom - az otthonom a munkahelyem. A két mondat közül bizonyára mindenkinek az utóbbi a szimpatikusabb. A kijelentés gyakorlatilag egyet jelent egy új keletű foglalkoztatási forma, a távmunka fogalmával. Bár e munkavégzés-típus egyelőre még gyerekcipőben jár Magyarországon, garantáltan egyre fontosabb szerepet fog betölteni az elkövetkező években. Remek megoldás ugyanis arra, hogy a megfelelő számítástechnikai eszközök és ismeretek birtokában utazgatás-bejárás nélkül, otthonról végezze teendőit a munkavállaló.

Nem is kell ecsetelni, hogy a "bejárós" munkahelyhez képest mindez hányféle előnnyel jár: az otthon dolgozó ember számára szinte megszűnik a munkába járáshoz társuló stressz: nem kell szoros munkarendhez igazodnia, ha gondolja, felállhat, ehet, pihenhet, vagy elmehet elintézni a dolgait. Nem kell mindig tökéletesen kinéznie és megfelelnie a kollégák, illetve a főnök elvárásainak, önmaga választhatja meg szobáját, irodabútorát, a munkához használt eszközeit, igénye szerint állítja be a fűtést, szellőzést, világítást.

Bár a megfogalmazás kissé csalóka, a távmunka nem pontosan egyenlő az otthoni munkával, valójában annál szélesebb fogalom: lényege a munka és a munkavállaló helytől való függetlensége: a dolgozó ugyanis ott végzi feladatait, ahol számára az a legkényelmesebb, legyen az a saját otthona, egy teleház, távmunkaközpont, vagy akár egy személyvonat első osztályú fülkéje. A munka eredménye a modern kommunikációs és információs csatornákon jut el a munkaadóhoz, a fogalom lényegét tehát leginkább úgy lehetne szemléltetni, hogy nem a dolgozó utazgat a munkahely és otthona között, hanem a munkája.

A távmunkás dolgozhat munkaviszonyban, mellékállásban vagy megbízási jogviszonyban, vállalkozóként. Munkája sok tekintetben hasonlít Magyarországon hagyományos bedolgozó tevékenységhez, azonban nem tévesztendő össze vele, mert míg a bedolgozás elsősorban kisipari, addig a távmunka számítógépen végezhető, szellemi tevékenységet jelent, amelynek "gyümölcse" elektronikus formában továbbítható.

Bár a távmunka alapjában véve számos, a munkahelyi "helyben ülésnél" szóba sem jövő előnnyel jár, nem biztos, hogy mindenkinek ideális megoldást jelent: hogy beválik-e vagy sem, az nagyban függ az egyén személyiségétől, képességeitől, életvitelétől. Vannak emberek például, akik zavartalan környezetben jobban tudnak koncentrálni, míg másokat éppen ellenkezőleg, a mozgalmas légkör, az irodai jövés-menés serkent aktív munkára. Vannak, akik optimalizálni tudják teljesítményüket a hagyományos 8-5 óra közötti időszakra, míg mások inkább hajnalban, vagy az esti- éjjeli órákban dolgoznak hatékonyabban.

Vannak, akik nem bánják, ha magán- és munkahelyi életük összemosódik, mások azonban kifejezetten ragaszkodnak a kétfajta szféra elkülönüléséhez. Sokat nyomnak a latba természetesen az adottságok is: ha valaki megfelelő belső motivációval bír, nagy az önfegyelme, és nem túl nagy a társaságigénye, a távmunka megfelelő megoldás lehet számára. Egy olyasvalaki azonban, akit állandóan noszogatni kell, s a jó teljesítményhez erős kontrollra van szüksége, egyedül valószínűleg nem lesz alkalmas a hatékony munkavégzésre.

Miután a munkavégzéshez gyakorlatilag nem kell kimozdulni otthonról, a kisgyermeket nevelő anyák, vagy gyesen lévő kismamák számára a távmunka ideális megoldást jelent: egyéni időbeosztás mellett úgy végezhetik feladatukat, hogy közben felügyelhetik csemetéiket is. Ugyanez érvényes a beteg hozzátartozót gondozókra, de rokonszenves megoldás a diákok számára is, akiknek a bejárás megspórolásával több idejük marad tanulni, és könnyebben ütemezhetik vizsgáikat. A munkajogi szempontból gyakran diszkriminált csoportok - csökkent, illetve megváltozott munkaképességűek, negyven éven felüliek - számára pedig a távmunka gyakran az egyetlen lehetőség az elhelyezkedésre.

Bár a fentiekből első hallásra roppant egyszerűnek tűnik, a távmunka mégsem jelenti azt, hogy ha valakinek van számítógépe és internetelérése, akkor máris el kezdheti a munkát. Ehhez a fajta munkavégzéshez az esetek többségében ugyanis ugyanúgy szükség van a "hagyományos" munkavégzéshez kellő adottságokra is: ismeretekre, képességekre, szaktudásra. A lehetőségek felmérését mindenkinek saját adottságaiból, végzettségéből kiindulva kell kezdenie, de a megfelelő munka megtalálásához természetesen némi rátermettség, illetve kezdeményezőkészség is kell.

Képek

  • www.washington.edu/upass/getting_here/ flexing_hours.html
  • www.ce.org/publications/vision/ 2002/octnovdec/p18.asp

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen