Te és a környezeted rajzpályázat
2014/10/27 20:58
1819 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája Magyarországon a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai Intézet szakmai támogatásával ORSZÁGOS RAJZVERSENYT HIRDET 10-15 éves tanulók részére „Te és a környezeted. Mit tehetünk környezetünk védelméért itthon és Európában?” címmel.

eupeople

A pályázaton résztvevők köre: Általános iskola felső tagozatába járó tanulók, alapfokú művészeti oktatásban résztvevő 10-15 éves diákok pályázhatnak egyéni és csoportos alkotásokkal.

A részvételi jogosultság azon diákokat illeti meg, akik 1999. január 1. és 2004. december 31. között születtek.

A verseny célja, hogy ráirányítsuk a fiatalok figyelmét az Európai Unióban zajló folyamatokra, közelebb hozzuk az Unió eszmerendszerét Magyarország általános iskolás diákjaihoz, aktivizáljuk a közös célok elérésére a tanulókat. Ösztönözni kívánjuk továbbá  a résztvevőket arra, hogy a 10-15 éves korosztály gyűjtsön információt a verseny témájával kapcsolatban az Európai Unió céljairól, megszerzett ismereteit rendszerezve alakítsa ki saját álláspontját, elképzeléseit kreatív módon, az alkotások segítségével mutassa be.  A pályázat kiemelt célja, hogy bemutassa az Európai Unióban élők hétköznapjait.

Választ keresünk a következő kérdésekre:

  •     Mennyiben változott meg az elmúlt években közvetlen környezetünk az európai uniós csatlakozásunk hatására?
  •     Hogyan érzékelhető uniós tagságunk hatása lakóhelyünkön, otthonunk környezetében?
  •     Mit tehetünk környezetünk védelméért itthon és Európában?

A verseny címe: „Te és a környezeted”
A verseny alcíme: „Mit tehetünk környezetünk védelméért (itthon) és Európában?”

A pályamunkák iránti formai elvárások
A pályázat egy fordulós, amelyen valamennyi magyarországi oktatási intézményben a fenti korosztályhoz tartozó diák részt vehet. A pályamunkák A/3-es méretben, szabadon választott képzőművészeti technikával készülhetnek. A pályamunkákon eltávolítható módon (pl.: gémkapocs, cellux stb.) kérjük a mellékelt, kitöltött jelentkezési lapot rögzíteni. A pályamunkákat nem kérjük paszpartuzni, felragasztani.

A pályázat leadása, határidők
A pályázatokat postán, vagy személyesen kell eljuttatni a  Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai Intézet címére: 1088 Budapest Vas utca 8.

A pályaművekre kérjük ráírni:
„Te és a környezeted. Mit tehetünk környezetünk védelméért (itthon és) Európában?” rajzpályázat

Letölthető dokumentumok

A beérkezés határideje: 2014. november 7.

A pályázat értékelése, a művek kiállítása, megjelentetése, visszaadása
A pályamunkákat neves szakérőkből álló zsűri bírálja el. A zsűri tagjait felkért európai parlamenti képviselő, az EP Tájékoztatási Irodájának delegáltja, valamint művészetpedagógusok, képzőművészek alkotják. A zsűri döntése alapján a megjelentetésre szánt művek alkotóinak névsora megtekinthető az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája honlapján http://www.europarl.hu, illetve elérhető a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai Intézet weblapján: http://www.fppti.hu keresztül is 2014. december 12–től. A szervezők a díjakat az értesítést követően 2015. januárjában postázzák a díjazottaknak, a naptárban megjelenő alkotások készítőinek.

A pályázó/képviselője nevezésével hozzájárul ahhoz, hogy a beadott pályamunkáról készült felvételek a meghirdető szervezetek honlapján, kiadványaiban megjelenjenek.
A kiállításra nem kerülő pályamunkák visszaadására 2014. december 15-én, 10-15 óra között a Mérei Intézetben kerül sor. ( A munkák postázására nincs lehetőség.)

A pályázat jutalmazása: A zsűri által kiemelkedő művészeti, informatív értékűnek tartott legjobb 24 alkotás készítője díjazásban részesül. A legjobb 12 pályamű kerül be az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája által minden évben elkészített asztali naptár 2015. évi kiadásába, továbbá a 3 legjobb mű alkotói megkapják az Európai Parlament Tájékoztatási Irodájának ajándékcsomagját.

A pályázat honlapja: Te és a környezeted rajzpályázat

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen