Tegyünk együtt a jobb internetért! Biztonságos Internet Nap 2021.02.09.
2021/01/19 08:00
544 megtekintés

2004 óta minden februárban megrendezésre kerül a Biztonságos Internet Nap (Safer Internet Day) - amelyet az Európai Biztonságos Internet Központok Insafe / INHOPE hálózata szervez az Európai Bizottság támogatásával. Ez a globális, közösségek által vezetett esemény, teret biztosít valamennyi érdekelt félnek, hogy átgondolják, miként támogathatják, segíthetik elő közösen a digitális technológiák felelősségteljes, tisztelettudó, kritikus és kreatív használatát a mindennapokban. A végső és átfogó cél a mindenki számára elérhetőbb jobb internet megteremtése.

sid2021

Noha nyilvánvalóan ebben az évben a koronavírus járvány miatt ez a jeles nap kissé másképp fog zajlani, reméljük, hogy mégis eleven és vonzó alkalmat nyújt majd mindenki számára, hogy  reflektáljon saját, a  Covid-19 világjárvány hatására jelentősen megnövekedett digitális technológia használatára.

Az intenzívebb  internethasználat sajnos nagyobb kockázatot is jelent, különösen a fiatalok számára. A koronavírus - krízis következtében erőre kapott a számítógépes bűnözés, az adathalászat, rengeteg a félretájékoztatás, dezinformáció, elharapózott a gyűlöletbeszéd, a számítógépes zaklatás, a fiatalok megnövekedett mennyiségű káros tartalommal esetenként ú.n. ragadozó magatartással is találkozhatnak az online térben.

Internethasználóként tehát mindannyian ugyanazzal a dilemmával szembesülünk:
Hogyan lehet a lehető legjobban kihasználni a digitális környezet által kínált lehetőségeket és közben enyhíteni az ezzel járó lehetséges negatív mellékhatásokat?

Javasoljuk, hogy inspiráló ötletekért, információkért látogasson el a www.saferinternetday.org webhelyre illetve a Biztonságos Internet Napja hivatalos Facebook oldalára.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen