Tehetséggondozás az iskolában - új MOOC kurzus indul
2023/09/29 15:53
263 megtekintés

Pedagógusként sokat foglalkozunk azzal, hogy hogyan segíthetjük, zárkóztathatjuk fel, vonhatjuk be a lemaradó, átlagosnál gyengébben teljesítő tanulókat a tanórai tevékenységekbe, de ugyanennyire fontos az is, hogy a tehetséges tanulók részére is biztosítsuk azt a tanulási környezetet, amely számukra a legideálisabb.

tehetseggondozas A European School Education Platform felületén meghirdetett Supporting Gifted andTalented Students in your Classroom című tanfolyam célja, hogy megismertesse Önt azokkal a stratégiákkal, amelyek szükségesek ahhoz, hogy minden diák számára befogadó és támogató tanulási környezetet teremtsen, miközben a tehetséges tanulók egyedi igényeire és kihívásaira összpontosít.

Ha Ön hisz abban, hogy minden egyes diákban ki kell aknázni a benne rejlő potenciált, csatlakozzon hozzánk ezen a felemelő utazáson, amelynek során a hétköznapi osztálytermet az egyéni fejlődés helyszínévé alakítjuk. Írjuk át az osztálytermi narratívát, és hozzunk létre egy olyan befogadó tanulási környezetet, ahol minden diák boldogulhat. A perfekcionizmus kihívásainak kezelésétől kezdve a szorongás motivációvá alakításáig – különböző stratégiákat osztunk meg Önnel, amelyek segítségével olyan oktatási légkört alakíthat ki, amely a támogatás fellegvára lesz. Ez nem csupán a tanítási módszerek megváltoztatása; ez egy olyan paradigmaváltásról szól, amely elfogadja a tanulók gondolkodásának sokszinűségét. Egy olyan környezetet jelent, ahol a tehetséges tanuló érzi, hogy látják, hallják és megértik őt.

A kurzus résztvevőjeként…

  • Megismerheti és újrafogalmazhatja a tehetség fogalmát, amely túlmutat a hagyományos IQ teszteken
  • Különböző módszereket fedezhet fel a tehetséges tanulók egyedi érzelmi és szociális szükségleteinek megfelelő kezeléséhez
  • Megvizsgálhatja, hogyan lehet elősegíteni a tehetség kibontakozását a kreativitás, az innováció és a kritikai gondolkodás képességének fejlesztését célzó stratégiák alkalmazásával, valamint a tehetséges tanulók oktatásának hatékony differenciálása révén, számos interaktív tevékenységen, gyakorlati feladatokon és példákon keresztül, amelyek bemutatják e stratégiák alkalmazását az osztályteremben.

Kinek ajánljuk a kurzust?

Bármely általános vagy középiskolai pedagógusnak, aki támogatni szeretné a tehetséges tanulókat.

Kurzus időpontja: 2023.szeptember 18. – október 25.

A modulok hetente nyílnak és elérhetők a kurzus végéig, így a résztvevők saját tempóban sajátíthatják el a tananyagot.

Ajánlott ráfordítási idő: heti 4 óra

A kurzus nyelve: angol

Regisztráljon a kurzusra:  ITT

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen