Országos Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny középiskolásoknak
2016/10/10 08:00
725 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Magyar Innovációs Szövetség meghirdette a 2016 / 2017 tanév időszakára 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny pályázatát hazai és határon túli magyar középiskolai diákoknak. A pályázatok beadásának határideje: 2016.november 28 / hétfő /. A pályázatok zsűrizése 2016. december, a tovább jutott, a zsűri által kidolgozásra ajánlott pályázatok beadásának ideje: 2017.március 31., beadott pályázatok értékelése 2017 április, díjak ünnepélyes átadása 2017. májusban lesz.

tehetsegkutato

A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) 26. alkalommal hirdette meg középiskolások számára, az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az M5 csatorna közreműködésével, 2016. október 6-án, az Ericsson K+F Központjában.

Az eseményt dr. Antal Csaba, Ericsson Magyarország Kft. technológiai és innovációs igazgatója nyitotta meg, aki kiemelte, hogy a középiskolás fiatalokat ösztönözni kell arra, hogy merjenek belevágni a felfedezésekbe és valósítsák meg az ötleteiket, mert most vannak a legfogékonyabb korban. Fontosnak tartotta kiemelni, hogy a nemrég megrendezésre került Kutatók Éjszakáján is rendkívül népszerűek voltak a MISZ által delegált fiatalok.

Dr. Pakucs János, a szervezőbizottság elnöke és a MISZ tiszteletbeli elnöke köszöntötte a vendégeket és bejelentette a 26 Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny meghirdetését, ill. feltételeit. Elmondta, hogy főként olyan kreatív fiatalokat keresnek, akik felismertek valamilyen műszaki, természettudományos problémát, és van saját ötletük a megoldásra is. Beszélt a nemzetközi versenyek fontosságáról és a MISZ által, ezen rendezvényekre delegált fiatalok sikereiről. (A részletes felhívás a www.innovacio.hu portálunkon olvasható.) 

Dr. Palkovics László, államtitkár, a Verseny fővédnöke az EMMI nevében köszöntötte a meghívottakat. Először, mint államtitkár, beszélt a felsőoktatás és a magyarországi kutatás-fejlesztés helyzetéről. Kiemelte, mennyire fontosnak tartja, hogy növekedjen a természettudományok iránt érdeklődő fiatalok száma, amelyet a jövőbeli életpálya pozitívvá tételével érhetünk el. Ezután, mint egykori kutató szólt a közönséghez, és a Gartner-görbe segítségével felvázolta egy ötlet útját a termékké válásig. Ahogy ő fogalmazott: „Az innováció hosszú és rögös folyamat, nem minden szakasza lelkesítő, de ez viszi előre világunkat.”

November 28-ig csak a kreatív ötleteket kell benyújtani, a 2. fordulóban azonban már működőképes eszközöket, befejezett projekteket kell prezentálni.

A projekt a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból nyújtott főtámogatással valósul meg.

További részlet.

Forrás.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen