Testvériskolai pályázat
2014/04/23 10:36
765 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent a TÁMOP-3.3.14.B-14/1 kódszámú „Hazai és nemzetközi testvériskolai kapcsolatok kialakítása” című pályázat. A pályázat célja olyan projektek megvalósításának támogatása, amelyek határon túli és nemzetközi (Európai Unión belüli) testvériskolai kapcsolatok kialakításával, közös programok megvalósításán keresztül hozzájárulnak a gyermekek kompetenciájának fejlesztéséhez, ismeretanyaguk bővítéséhez.

A kiírás kifejezetten olyan iskolák kapcsolatfelvételét, programkínálatának bővítését támogatja, ahol hátrányos helyzetű, halmozottan hátrányos helyzetű tanulókat nevelnek, oktatnak.

A pályázat – a gyermekek kompetenciáinak fejlesztésén túl – olyan intézményközi kapcsolatok kialakítását ösztönzi, amelyek keretében lehetőség nyílik az oktatás, nevelés különböző területein, így a hátrányos helyzetű, halmozottan hátrányos helyzetű tanulók oktatásával, nevelésével kapcsolatosan szerzett tapasztalatok és jó gyakorlatok megosztására.

testveriskola520

Ezen túlmenően a pályázat segítségével a hátrányos helyzetű, halmozottan hátrányos helyzetű tanulóknak lehetőségük nyílik nyelvtudásuk fejlesztésére, az idegen környezetben való eligazodás kipróbálására, az idegen környezetben való helytállás erősítésére, és a választott partnerország kultúrájának közvetlen megismerésére.

A pályázók köre

  • általános iskolák;
  • szakiskolák;
  • gimnáziumok, szakközépiskolák;
  • alapfokú művészeti iskolák

Fontos tudnivalók

A pályázatok benyújtása 2014. május 5. és 2014. május 30. között lehetséges.

A pályázók azon, a devizajogszabályok alapján belföldinek minősülő, Magyarországon székhellyel rendelkezőintézmények, szervezetek lehetnek, amelyek a projektet a konvergencia régiókterületén lévőintézményben kívánják megvalósítani.

  • A támogatás formája: Vissza nem térítendő támogatás.
  • A támogatás mértéke: A projekt elszámolható összes költségének legfeljebb 100%-a.
  • A támogatás összege: A pályázat keretében igényelhetőtámogatás összege legalább 10.000.000 Ft, de legfeljebb 17.000.000 Ft lehet.

További, részletes információk itt: