Több százan olvassák Weöres Sándor versét
2013/05/29 08:00
874 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Több száz pedagógus, pedagógusjelölt és diák részvételével rendezik meg 2013.05.30-án a Nagy Versmondást az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Tanító- és Óvóképző Karán (TÓK) Weöres Sándor születésének 100. évfordulója alkalmából Budapesten.

A résztvevők Weöres Sándor Valse triste című versének elmondásával csatlakoznak a költő születésének 100. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékév programsorozatához. 

weores-sandor

A 12 legszebb magyar vers című kezdeményezést és ezen belül a Nagy Versmondást 2008-ban indította útjára Fűzfa Balázs irodalomtörténész, tankönyvszerző és Jordán Tamás Kossuth-díjas, Prima Primissima díjas színművész, rendező. A programsorozat célja felhívni a figyelmet a magyar líra gyöngyszemeire, valamint "kísérletet tenni a magyar irodalmi kánon 12 remekművének újraértésére és újraértelmezésére".

Emellett a szervezők nem titkolt szándéka, hogy a résztvevők kulturális élményben gazdagodjanak, az együttes versmondással visszataláljanak az irodalom gyökereihez, ősi formáihoz, a líra szellemi-lelki többletet nyújtó mivoltának megtapasztalásához.

(MTI)