Tűzmegelőzési pályázat
2014/05/22 10:55
2426 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Kreatív pályázatot hirdet az Országos Tűzmegelőzési Bizottság.

Hatékony tűzmegelőzési kommunikáció címmel és témakörben hirdet kétkörös - országos és megyei -, felmenő rendszerű alkotópályázatot a 10-18 év közötti fiatalok számára az Országos Tűzmegelőzési Bizottság. A pályázat célja megtalálni azokat a különösen kreatív, ötletes és tetszetős kommunikációs megoldásokat, amelyekkel az eddigieknél is hatékonyabban érhető el a tűzmegelőzéssel érintett célközönség.

Az országos pályázat fővédnöke dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató, a Fejér megyei pályázatoké Magosi Lajos tűzoltó ezredes, megyei igazgató. Az országos bírálóbizottság elnöke Berki Imre, a Katasztrófavédelem Központi Múzeumának vezetője lesz.

tuzmegelozes520

A pályamunkákat négy kategóriában várják:

  • plakát műfajban készíthető A4-es méretű grafika vagy fotó, illetve weboldalakra tervezett banner;
  • ugyancsak lehet pályázni hanganyaggal, tizenöt másodperces rádiós spotot kell elkészíteni, amely természetesen a tűzmegelőzés témáját népszerűsíti;
  • a videós-filmes kategóriában ugyanezt várjuk a pályázóktól egy harminc másodperces kreatív film formájában;
  • a negyedik kategóriában weblappal, bloggal, közösségi oldal tervével és mobil eszközökre készített alkalmazással lehet pályázni.

A megyei bírálóbizottság kategóriánként három-három, tehát összesen tizenkét alkotást fog díjazni. Az első helyen végzett pályamunkák automatikusan részt vesznek az országos versenyben is. A bírálatnál a kreativitás, az esztétika, a nyelvtan, a társadalmi hasznosság és természetesen a tűzvédelmi szakmai szempontok figyelembevételével határozza meg a sorrendet a bíráló bizottság.

A pályaműveket emailben vagy elektronikus adathordozón lehet benyújtani július 31-ig a Fejér Megyei katasztrófavédelmi Igazgatóság postacímére. A pályázóknak fel kell tüntetniük nevüket, életkorukat, e-mail címüket, mellékelniük kell továbbá a szülő vagy gondviselő beleegyező nyilatkozatát is. Az életkori határok tekintetében a pályázónak a beérkezési határidő napján betöltött életkorát veszik figyelembe a bírálók.

A megyei pályázatok eredményét szeptember 15-én, az országos eredményeket szeptember 30-án teszik közzé.

Postacím: 8001 Székesfehérvár, Pf. 238
Email: fejer.mki@katved.gov.hu

További információk:

http://fejer.katasztrofavedelem.hu/hirek/1791-kreativ-palyazatot-hirdet-az-orszagos-tuzmegelozesi-bizottsag

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen