Ufóvadászok a NatGeo-n
2012/09/12 08:00
1351 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Földön kívüliek által elkövetett emberrablások? Gyanús UFO-észlelések? A hadsereg is benne van a dologban? A Nat Geo bátor csapata nyolc epizódban igyekszik végére járni a dolognak az amerikai éjszakában! A National Geographic Channel mindazok figyelmébe ajánlja új műsorát, akik nagyon hisznek (vagy nagyon nem hisznek) a földön kívüli élet létezésében. Az új sorozata elhallgatott titkok nyomába ered elfogult szemtanúk, szkeptikus szakértők és vitatott videofelvételek segítségével.

A híres mondás szerint "Az igazság az utcán hever". De vajon igaz-e ez a megállapítás? Valóban csupán észre kell(ene) vennünk azokat a jeleket, melyek segítségével meggyőző választ kaphatunk a földön kívüli élettel kapcsolatos kérdéseinkre?

A sorozat – egy hívő, egy szkeptikus és egy ingadozó tudósból álló – ufóvadász-csapata erre keres választ szokatlan alakú fényjelenségekről készült videofelvételeket vizsgálva, idegenek által elrabolt emberekkel találkozva és a NASA Kennedy-űrközpontja felett gyanús izzó gömbökre lesve. 

A Nat Geo képernyőjén 2012 októberétől látható nyolcrészes Ufóvadászok kalandos nyomozásokra hívja a nézőket a három vállalkozó szellemű ufóvadász társaságában – egy új-mexikói találkozás nyomán a híres roswelli becsapódás-helyszínre látogatnak, ahol felmerül bennük a hadsereg esetleges érintettségének a lehetősége; az USA délnyugati részén pedig rejtélyes fényeket látnak az égen, melyek válaszok helyett új kérdéseket hagynak maguk után. Megfigyelnek minket? Az amerikai kormányzat információkat tart vissza az idegenek múltbeli látogatásaival kapcsolatban? Képes a modern technológia természettudományos magyarázatot adni a rejtélyes fényjelenségekre? Vagy valóban az idegen élet bizonyítékairól van szó? Ezek az égető kérdések motiválják az Ufóvadászokat a közel- és régmúlt különös találkozásainak minden korábbinál mélyebb vizsgálatára.

Az Ufóvadászokat Erin Ryder vezeti, akinek, nő létére, számtalan férfias kaland áll már a háta mögött – a Föld jónéhány halálos vidékét megjárta már, többek közt az Antarktiszon is volt, ahol gleccsereket mászott meg, nem kis testi és lelki erőről tanúságot téve. De a csapatba nemcsak vakmerősége és kalandvágyó természete miatt került be, hanem azért is, mert egy igazi technikai zseni, aki a hőkameráktól az éjjellátó készülékekig minden modern kütyüt ismer, amire csak szüksége lehet egy ufóvadász expedíciónak.  Ben McGee tapasztalt geológus, sugárzáskutató és terepi szakember. Hatalmas háttértudásával és szakmai múltjával (többek közt űrhajósok kiképzésében is részt vett már) a csapat megkerülhetetlen tagja. Természettől fogva szkeptikus lévén csak a száraz számoknak és adatoknak hisz, kizárólag ezekből von le következtetéseket. Szerinte egy vérbeli tudóst nem befolyásolhatnak előfeltevések munkája során. A tudományos nyomozó és dokumentumfilm-producer James Foxot sokan csak "ufológusnak" hívják, lévén, bár korábban a szkeptikusok közé tartozott, megszállottan kutat a földön kívüli intelligencia bizonyítékai után. Sokrétű munkája az ufókkal kapcsolatos kormányzati dokumentumok és újságcikkek beható tanulmányozásától egészen a szemtanúk személyes kikérdezéséig terjed.

Az októberi epizódok tartalmából

Texas-i álmodozók

Az amerikai mondás, mely szerint "Texas-ban minden nagyobb", igaznak bizonyul az Ufóvadászok számára, amikor nyomába erednek az állam területéről érkező számtalan bejelentésnek. Miután több mint harminc szemtanú – egymástól teljesen függetlenül – egybehangzóan írja le az eseményeket, már-már maguk is hinni kezdik, hogy földön kívül járművek cirkálnak Texas egén; egészen addig, amíg egy pilóta el nem magyarázza nekik, hogy éjnek idején miként lehet két kötelékben szálló repülőgépet egyetlen hatalmas járműnek nézni...

Bemutató: 2012. október 10-én, szerdán este 11-kor 

Sötét titkok

Kalifornia középső részén az utóbbi időben nyomott hangulatúak az emberek. Azok, akik mernek beszélni közülük, azt suttogják, a kormányzat megfigyeli őket, méghozzá nem is akárhogyan, egy idegen űrrepülőgép segítségével. A petyka alátámasztására az egyikük még egy videofelvételt is bemutat, melyen háromszöget formázó gyanús fények láthatóak a sötét égbolton. Vajon van-e valóságalapja a megmosolyogtató mendemondának? Nyomozásuk során az Ufóvadászok egy titokzatos alagútra bukkannak a repülőtér közelében...

Bemutató: 2012. október 17-én, szerdán este 11-kor 

Landolási zóna

Bár az új-mexikói Roswell környékén az elmúlt évtizedekben több ezer – utóbb alaptalannak bizonyult – bejelentés érkezett azonosítatlan repülő tárgyakról, létezik egy videofelvétel, mely annyira hitelesnek tűnik, hogy még a sokat látott Ufóvadászok érdeklődését is felkeltette. Vajon mi az igazság? A filmen valóban egy idegen űrrepülőgép zuhanásszerű földet érése látható? Vagy a hivatalos magyarázat a helytálló, mely szerint egy meteorológiai léggömb visszatérését örökítette meg a felvétel? Az epizódban az Ufóvadászok Roswellbe sietnek, hogy a landolás helyszínén szimatoljanak nyomok után.

Bemutató: 2012. október 24-én, szerdán este 11-kor

Kísértetvölgy

A Sziklás-hegységben meghúzódó San Luis Valley egy különös, kísérteties hely. Nem elég, hogy lakói rendre zöld fényeket és sebesen szálló csészealjakat látnak az égen, de az utóbbi időben egyre több helybeli állattartó találja jószágait vérző testtel, megcsonkítva. Vajon van összefüggés az ufók és az állatok bántalmazása között? Az ügyben nyomozó Ufóvadászok többek közt egy olyan férfival is találkoznak, akit, állítása szerint, egy időre elraboltak az idegen lények.

Bemutató: 2012. október 31-én, szerdán este 11-kor

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen