Új MOOC: az iskola Mars-küldetésre készül
2020/03/26 14:34
728 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Az iskola Mars-küldetésre készül MOOC első kézből kínál adatokat és eszközöket azon MTMI tanárok számára, akik a tanulóikkal szeretnék felfedezni a Mars-küldetések témáját, és hogy mit tudhatunk meg ezáltal a Földről.

mooc-car

Az online kurzus segít a tanároknak megszerezni azokat az ismereteket és készségeket, amelyek szükségesek az összetett, komplex természettudományos fogalmak oktatásához. A képzés a NASA InSight (Belső térkutatás szeizmikus vizsgálatok, geodézia és hőszállítás segítségével) adataira épül. Az Insight egy robot szonda, amely a Mars bolygó belsejéből vesz mintákat, hogy jobban megérthessük a Marsot és a Földet.

A kurzus négy modulja más-más megközelítésből vizsgálja a témát.

A kurzus során:

  • Többet megtudhat a Marsra irányuló űrmissziókról, amelyeknek célja, hogy a saját bolygónkat jobban megértsük – beleértve ennek hatását a társadalomra és az oktatásra.
  • Első kézből fedezheti fel a kutatók InSight misszióból nyert eredményeit, és megtudhatja, hogyan használhatja ezeket az oktatásban.
  • Megtudhatja, hogyan használhat Marshoz kapcsolódó kísérleteket oktatási környezetben.
  • Stratégiákat sajátíthat el tanulói kritikus gondolkodásának fejlesztéséhez.

A kurzus 2020. május 4-én kezdődik és június 10-ig tart, körülbelül 17 munkaórát feltételez, és angol nyelven zajlik. May the fourth be with You!

Feliratkozás.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen