A blended (vegyes) oktatási forma hatékony alkalmazása a COVID -19 járvány idején
2021/02/24 12:00
425 megtekintés

2021. március 29-től a School Education Gateway Teacher Academy A jelenléti oktatás és a távoktatás együttes alkalmazása – blended ( vegyes) oktatás a gyakorlatban címmel, öt és fél hetes angol nyelvű online kurzust indít tanárok, tanítók, iskolai karriertanácsadók, intézményvezetők részére.

blended

A kép forrása

A COVID-19 járvány következtében a tanárok világszerte kénytelenek új tanítási és tanulási módszereket kidolgozni és alkalmazni a táv- és tantermi oktatásban egyaránt. Ilyen a blended oktatási forma is, ami a távoktatás és az iskolai tanulás hatékony kombinációja. A különböző speciális eszközök és célzott stratégiák gondos megválasztása mellett ma már egyre gyakrabban használják a vegyes tanulást az iskolákban. A blended learning számos remek lehetőséget kínál a tanároknak a diákok tanulási folyamatainak személyre szabására, így növelve a tanulók autonómiáját, motivációját és fejlesztve önszervező, irányító készségeiket. Mindezek fontos lépésként szolgálhatnak a kompetencia alapú oktatás felé, ahol a diák áll az aktív tanulási folyamat középpontjában.

A Bridging Distance and In-School Learning – Blended Learning in Practice MOOC bemutatja, hogy a blended oktatás hogyan segítheti elő a tanulóközpontú oktatás bevezetését, segítséget nyújt a tanároknak a tervezésében, ötleteket ad a gyakorlati megvalósításhoz.

Az angol nyelvű kurzus 2021.március 29-én, hétfőn kezdődik, öt és fél hétig tart, 1 hét türelmi idővel.

A regisztráció már megnyílt a kurzus oldalán: Bridging Distance and In-School Learning – Blended Learning in Practice

Regisztráljon Ön is!

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen