Új nyílt online kurzusokat hirdet a Europen Schoolnet
2014/11/05 18:26
2678 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A már meglévő két kurzus (Future Classroom Scenarios; Innovative Practices for Engaging STEM Teaching) sikerén felbuzdulva a European Schoolnet új nyílt online kurzusokat (MOOC) hirdet angol nyelven. A MOOC (Massive Open Online Course) a távoktatás egy formája, amelyet szoktak ingyenes online szabadegyetemként is fordítani.

kurzus1

November folyamán (2014.11.17.) indul a Competences for 21st Century Schools (azaz Kompetenciák a 21. századi iskolák számára) kurzus, melynek célja, hogy egy átfogó képet adjon a 21. századi kompetenciákról. Emellett a résztvevők konkrét példákon keresztül sajátíthatják el, hogyan valósítsák meg a projekt alapú tanítást. A kurzus a KeyCoNet projekt eredményeire épül.

A Games in Schools (Játékok az iskolákban) című kurzus már 2014. október 26-án elindult, de még mindig van lehetőség a csatlakozásra. Ennek a MOOC-nak a központi témája a játék-alapú tanuláshoz kötődik. Az egyik központi kérdés pedig az, hogy Miért használjunk számítógépes játékokat az iskolákban? Számos olyan játékot bemutat a kurzus, amelyek oktatási szempontból jól használhatók a törzsanyag tanításakor.

November 3-án indult, de még szintén lehet csatlakozni a How to Teach Computing (Hogyan tanítsunk programozást?) című kurzushoz, amely 6 hetes és hetente csupán két óra ráfordítást igényel.

kurzus2

A kurzus során a résztvevők megismerkednek azokkal a fogalmakkal, készségekkel és folyamatokkal, amelyek a programozáshoz szükségesek, és megismernek olyan eszközöket, tanórai tevékenységeket és segédanyagokat, amelyek támogatják a programozási ismeretek tanítását. A kurzusban való részvételnek nem feltétele a programozásban való előzetes jártasság.

A Euroepan Schoolnet Academy online kurzusain való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A honlapon való regisztrációt követően van lehetőség beiratkozni a kurzusra, ezután válik elérhetővé a tananyag. Próbálja ki az online oktatást, és szerezzen új tapasztalatokat Ön is!

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen