Újra versenyeznek a jövő informatikusai
2012/03/01 00:00
1131 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Magyarország egyetlen 24 órás rendszergazda-csapatversenyén, az INFOmaratonon idén is versenybe szállnak egymással a fiatal informatikusok.

informatikusok_versenye_520

Április 13-án és 14-én háromfős csapatok mérik össze informatikai tudásukat a gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Informatikai Szakképző Iskolában. Az INFOmaraton elsősorban 17 és 22 év közötti, az informatika iránt érdeklődő fiataloknak szól. Nem szigorú feltétel, hogy a nevezők informatikai tanulmányokat folytassanak, de a részvétel gondos felkészülést, kitartást és csapatszellemet igényel a nevezőktől.

Az INFOmaraton 2012 két fordulóból áll. 2012. március 22-én egy online elődöntőt rendeznek a versenyre benevező csapatoknak, melyek közül a legjobb 20 kerül a gyulai döntőbe, ahol 24 órájuk lesz arra, hogy bizonyítsák informatikai rátermettségüket és a csapatmunkára való alkalmasságukat a komplett rendszer-üzemeltetési feladatokban.

A verseny támogatói között az állami szektor szereplői, nemzetközi világcégek, valamint hazai vállalatok is találhatók. Ezek a teljesség igénye nélkül: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt., Ericsson Magyarország, Microsoft, TATA Consultancy Services, PCWorld, GameStar, ATW.hu, Biztributor, G Data Magyarország, Wizz Air, RRC, IVG Hungary, Intel, Cisco, HTTP Alapítvány, Logitech, Szak Kiadó, Vodafone, Gyula Város Önkormányzata, Jedlik Oktatási Stúdió és Balabit. A verseny fővédnöke Vályi-Nagy Vilmos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kormányzati informatikáért felelős helyettes államtitkára.

Az INFOmaraton főszervezője, Szloboda Mihály kiemelte, hogy a megmérettetés nem titkolt célja „felhívni a figyelmet arra, hogy a piacképes szaktudást biztosító oktatásnak kiemelt szerepe van abban, hogy megőrizzük versenyképességünket”. A verseny értékes nyereményekért folyik, az összdíjazás több millió forint, a nyertes csapat tagjai pedig 1-1 Xbox 360 játékkonzollal is gazdagabbak lesznek. A jelentkezési határidő 2012. március 21-e, nevezni a weboldalon keresztül lehet.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen