UNICEF HelpAPP
2016/03/22 20:32
1540 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Az UNICEF Magyar Bizottság a világon elsőként fejlesztett ki egy olyan mobiltelefonos alkalmazást, ami erőszak helyzetekben azonnali segítséget nyújt a gyermekeknek.

unicef

Ha a gyermeket bántják, vagy veszélyben van, egyetlen gombnyomással segítséget hívhat, vagy elküldheti GPS koordinátáit. Az alkalmazás segítségével tanácsot kérhet arra is, mit mondjon, vagy mit tegyen a gyermek, ha erőszak érte, vagy segíteni szeretne valakit, akit erőszak ért.

Magyarországon minden 10. gyermek veszélyben él az őt érő erőszak miatt. Minden második gyermek belekeveredett már verekedésbe az iskolájában. Minden hónapban belehal 3 gyermek az őt ért bántalmazásba.

Az UNICEF hisz abban, hogy mindenkinek joga van az erőszakmentes gyermekkorhoz. Hiszünk abban is, hogy minden gyermeket megillet a védelem a fizikai, az érzelmi, a szexuális erőszaktól és az elhanyagolástól. A gyermekbántalmazás teljes mértékben megelőzhető!

Az UNICEF Magyar Bizottság a Microsoft, a Distinction, és a HD Group segítségével tudta létrehozni a HelpAPP alkalmazást.

Az alkalmazást a linkre kattintva ismerheti meg

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen