Uniós elismerést kapott a szegedi Nyelvi Kavalkád
2016/09/27 08:00
1124 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Az Európai Nyelvi Díjat szeptember 23-án adta át dr. Nemeslaki András.

A nyelvvizsgaszerzés elősegítése mellett a nyelvtanulás megszerettetése is célja a Szegedi Tudományegyetem Nyelvi Kavalkád című programjának, amelyet évente több száz diák részvételével rendeznek meg a városban. A kezdeményezés Európai Nyelvi Díjat kapott a Tempus Közalapítványtól.

A díjat szeptember 23-án Budapesten vette át Lévai Judit intézetvezető és Pócsik Edit nyelvtanár a Tempus Közalapítvány kuratóriumának elnökétől, dr. Nemeslaki Andrástól (képünkön).

nyelvi-kavalkad

Az Európai Nyelvi Díjat 1998-ban alapította az Európai Bizottság azzal a céllal, hogy elismerésben részesítse azokat a kreatív és példaértékű nyelvtanítási módszereket, amelyek nyelvtanulásra ösztönöznek. Ilyen az idei magyar díjazott is: a Szegedi Tudományegyetem Idegennyelvi Kommunikációs Intézetének Nyelvi Kavalkád című programja.

A sokoldalú rendezvény keretében nyolc nyelven, a városban tanuló külföldi diákok aktív bevonásával mutatják be a szervezők, hogy a tantermi környezetből kimozdulva is hatékonyan lehet nyelveket tanulni. Hiszen az idegen nyelvek megértése ma már a mindennapi életben is fontos, emellett segíti a továbbtanulást és az elhelyezkedést.A program nagyszerűen ötvözi magában a nyelvtanulás népszerűsítését, a nyelvi ismeretek játékos bővítését, az interkulturalitás fogalmának és gyakorlatának meghonosítását, illetve ezekkel párhuzamosan a nyelvtanárok szakmai és kötetlen eszmecseréjének lehetőségét. A Nyelvi Kavalkád segítségével a szervezők hatékonyan ösztönzik a diákokat a nyelvtanulásra és hozzájárulnak a nyelvtanárok szakmai megújulásához és motivációjához is.

A rendezvényt idén is megszervezik. Szeptember 29-én többek között angol dalszövegfordításokkal, olasz gesztusnyelvvel és a latin nyelv 21. században is aktuális kérdéseivel próbálják meg közelebb hozni a fiatalokhoz a nyelvtanulást.

Az egész napos program keretében szintfelmérőkkel, próbanyelvvizsgákkal, workshopokkal, játékos feladatokkal és interaktív programokkal várják az érdeklődőket.

Forrás.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen