Várjuk a jelöléseket a Sulinetwork-díjra!
2021/01/21 14:15
1536 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A Sulinetwork-díj szakmai elismerésben 2012-től azok a pedagógusok és oktatási szakemberek részesülnek, akik kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárultak a digitális írástudás fejlesztésének pedagógiai-módszertani támogatásához, valamint az info-kommunikációs technológia újszerű oktatási alkalmazásainak elterjesztéséhez. Most ismét jelölheti kollégáját, ismerősét!

sndij2021

Az elismerést minden évben legfeljebb három pedagógus veheti át, akik a szakmai kitüntetés mellett egy-egy kisplasztikát kapnak, amely Szanyi Borbála szobrászművész alkotása. Már hagyománnyá vált, hogy a Sulinetwork-díj kiosztása az Országos Szaktanácsadói Konferencián történik ünnepélyes keretek között, idén a kialakult helyzet miatt online kerül átadásra.

A díjazottak köre

A Sulinetwork-díj elismerésben részesülhet minden magyar állampolgárságú pedagógus végzettségű szakember, aki teljesíti az adott évi kiírásban szereplő feltételeket, illetve nem rokona a jelölteket értékelő zsűrinek, és nem áll közvetlen szakmai kapcsolatban az adott évben felkért zsűritagokkal és az Oktatási Hivatallal.

A Sulinetwork-díjat évente legfeljebb három fő nyerheti el egy független szakmai bizottság döntése alapján. A díjazottak közül legalább ketten a köznevelésben gyakorló pedagógusok, és egyikük lehet olyan köznevelésben dolgozó szakember, aki pedagógus végzettségű ugyan, de szakmai tevékenységét az oktatás más területein fejti ki. A szakmai zsűri dönthet úgy is, hogy háromnál kevesebb jelöltnek ítéli oda a díjat, ha ez indokolt.

Idén a díjazásnál kiemelt szerepet kap a 2020-ban a járványhelyzet okán bevezetett tantermen kívüli digitális oktatás idején végzett munka, továbbá a jó gyakorlatok kialakítása és megosztása. A korábbi Sulinetwork-díjazottakról bővebben itt olvashat.

Jelölés

A Sulinetwork-díjra jelölni csak elektronikusan beküldött dokumentumok formájában lehet pedagógus kollégákat, elismert szaktekintélyeket, egykori vagy jelenlegi tanárokat. A kitüntetésre minden Magyarországon dolgozó, az infokommunikációs technológia innovatív alkalmazása és a digitális írástudáshoz kapcsolódó jó gyakorlatok terjesztése terén kiemelkedő eredményeket elért pedagógus, oktatási szakember jelölhető.

A jelölés az űrlap kitöltésével történik.

A Sulinetwork-díj jelölésének határideje: 2021. február 12. (12:00)

Kapcsolat: sulinetinfo@oh.gov.hu

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen