Vodafone a gyermekekért világszerte
2016/09/20 08:00
424 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Talán kevesen tudják, de a májusi Gyermeknap mellett szeptember 20-án világszerte megrendezik a Gyermekek Világnapját is, amelyet először az ENSZ Gyermeksegélyezési Alapja, az Unicef kezdeményezésére hirdettek meg 1954-ben. A világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a fejlődő országok támogatásának jelentőségére.

vodafoneagyermekekert

A Vodafone számára is kiemelten fontos a gyermekek támogatása, így számos kezdeményezést indított világszerte, amelyek elsődleges célja a hátrányos helyzetű gyermekek oktatásának támogatása, az esélyegyenlőség biztosítása.

Az UNESCO 2013. évi felmérése szerint világszerte 59 millió gyermek él, akinek nem adatott meg a tanulás lehetősége. Több mint 50 százalékuk Afrikában, a Szaharától délre fekvő területeken lakik. Számukra hirdette meg a vállalat a Vodafone Instant Schools for Africa programot 2016-ban, melynek keretében a Vodafone Alapítvány kongói, ghánai, kenyai, lesothoi, mozambiki és tanzániai fiatalok milliói számára biztosít ingyenes hozzáférést az egyik piacvezető non-profit oktatás-technológiai szolgáltatóval, a "LearningEquality"-vel közösen kifejlesztett internetes tananyagokhoz. Mindemellett az Alapítvány tabletekkel, laptopokkal és vetítőkkel is ellátja az iskolákat, biztosítva a diákok számára, hogy a fejlett országokéhoz hasonló minőségű és mélységű oktatásban részesülhessenek.

A Vodafone Magyarországon is fontosnak tartja a hátrányos helyzetű gyerekek és iskolák támogatását, ezért hosszú évek óta működik együtt a Hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola alapítványával, a Komplex Instrukciós Programot (KIP) Magyarországon működtető Prima díjas Hejőkeresztúri Iskolásokért Alapítvánnyal. A Vodafone Magyarország, a Vodafone Magyarország Alapítvány és a Hejőkeresztúri Iskolásokért Alapítvány 2015 decemberében indította el a Vodafone Digitális Iskola Programot, amelyhez eddig 25, jobbára hátrányos helyzetű gyermekeket oktató iskola csatlakozott.

„A Vodafone Digitális Iskola Program legfőbb célja a magyarországi oktatás digitális átalakításának ösztönzése és a jellemzően hátrányos helyzetű fiatalok számára a digitális esélyegyenlőség megteremtése.” – mondta Marchhart Pál, a Vodafone Magyarország Vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese. „Bízunk abban, hogy a program segítségével a gyermekek képessé válnak tudatosan élni a technológia nyújtotta lehetőségekkel, ezáltal nagyobb esélyük lesz a továbbtanulásra és később a folyamatosan változó munkaerőpiacon való érvényesülésre.”

A Vodafone Digitális Iskola Program keretében a vállalat eddig 1300 darab táblagépet adott át a 25 iskola több mint 6400 diákjának és közel 700 pedagógusának, valamint díjmentesen biztosítja az eszközök oktatási célú használatához szükséges havi 3 GB adatforgalmi keretet. A tavaszi félévben sor került az pedagógusok átfogó internetbiztonsági képzésére, és 2016 őszén megkezdődik a programban részt vevő gyermekek internetbiztonsági oktatása is.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen