Europeana webinárium – tervek és megvalósítások börzéje
2019/05/06 08:00
1594 megtekintés

Az Europeana, az Európai Unió kulturális portálja ma már több mint 58 millió műalkotást, műtárgyat, könyvet, videót és hanganyagot tartalmaz. A kulturális portál oktatási felhasználása iránt elkötelezett nagykövetek webinárium-sorozatban mutatnak be kapcsolódó módszertani ötleteket, jó gyakorlatokat. A következő magyar nyelvű webinárium időpontja május 8.

eurepeana

A European Schoolnet szakmai irányításával az Europeana oldal március végén megnyitotta az oktatásban résztvevő szakemberek számára a Teaching with Europeana blogot, ahol kész óratervek, eszközök és forrásanyagok találhatóak felhasználásra készen. Az érdeklődők figyelemmel kísérhetik a nemzeti nyelvű webináriumokat is; az első magyar nyelvű webináriumról korábbi cikkünkben találhat információt.

Miért vegyen részt az Europeana második webináriumán?

Ha szeretne megismerni gyakorlati módszereket az európai segédanyagok használatára a tanításban, példákat a jó gyakorlatokra, projekt ötleteket kulturális tematikához, változatos IKT eszközöket és nagyon sok mindent még – csatlakozzon és szánjon erre egy órát szerda este! Az Europeana magyar nagykövetei bemutatják a Teaching with Europeana blogot, kész óravázlatokat elemeznek és bepillantást engednek hazai és külföldi kollégák óráiba, projektjeibe. Megosztják jó gyakorlataikat, tapasztalataikat és reflektálnak eddigi munkájukra. Ha ötletbörzét szeretne, itt a helye!

Közösségi média

#europeanamagyarorszag
#oratervek
#keszprojektek
#eTwinning
#21szazadiiskola
@Educhat
@europeanaeu
@europeanschoolnet

Link.

Házigazda: Katalin Lőrincz Europeana Nagykövet

Időpont: 2019-05-08 (Május 8., szerda) 18:00 – 19:00

Kép forrása:

Kapcsolódó linkek

Europeana Európa digitális archívuma
MANDA - Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet honlapja Filmhírek, ajánlók, plakátok, fotók, programok, archívum.
Europeana tanár szemmel Ötletek az Europeana tartalmak felhasználásához

Tartalmak a Tudásbázisban

Irodalom 10. osztály Epika, líra és dráma a felvilágosodás korában
20. századi magyar írók Móra Ferenc, Illés Gyula, Márai Sándor...
A reneszánsz művészet Művészettörténet
Rajz és vizuális kultúra Képek tartalma és formanyelve

Csoportot ajánlunk