Europeana webinárium – tervek és megvalósítások börzéje
2019/05/06 08:00
3880 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Az Europeana, az Európai Unió kulturális portálja ma már több mint 58 millió műalkotást, műtárgyat, könyvet, videót és hanganyagot tartalmaz. A kulturális portál oktatási felhasználása iránt elkötelezett nagykövetek webinárium-sorozatban mutatnak be kapcsolódó módszertani ötleteket, jó gyakorlatokat. A következő magyar nyelvű webinárium időpontja május 8.

eurepeana

A European Schoolnet szakmai irányításával az Europeana oldal március végén megnyitotta az oktatásban résztvevő szakemberek számára a Teaching with Europeana blogot, ahol kész óratervek, eszközök és forrásanyagok találhatóak felhasználásra készen. Az érdeklődők figyelemmel kísérhetik a nemzeti nyelvű webináriumokat is; az első magyar nyelvű webináriumról korábbi cikkünkben találhat információt.

Miért vegyen részt az Europeana második webináriumán?

Ha szeretne megismerni gyakorlati módszereket az európai segédanyagok használatára a tanításban, példákat a jó gyakorlatokra, projekt ötleteket kulturális tematikához, változatos IKT eszközöket és nagyon sok mindent még – csatlakozzon és szánjon erre egy órát szerda este! Az Europeana magyar nagykövetei bemutatják a Teaching with Europeana blogot, kész óravázlatokat elemeznek és bepillantást engednek hazai és külföldi kollégák óráiba, projektjeibe. Megosztják jó gyakorlataikat, tapasztalataikat és reflektálnak eddigi munkájukra. Ha ötletbörzét szeretne, itt a helye!

Közösségi média

#europeanamagyarorszag
#oratervek
#keszprojektek
#eTwinning
#21szazadiiskola
@Educhat
@europeanaeu
@europeanschoolnet

Link.

Házigazda: Katalin Lőrincz Europeana Nagykövet

Időpont: 2019-05-08 (Május 8., szerda) 18:00 – 19:00

Kép forrása:

Kapcsolódó linkek

Europeana Európa digitális archívuma
MANDA - Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet honlapja Filmhírek, ajánlók, plakátok, fotók, programok, archívum.
Europeana tanár szemmel Ötletek az Europeana tartalmak felhasználásához

Tartalmak a Tudásbázisban

Irodalom 10. osztály Epika, líra és dráma a felvilágosodás korában
20. századi magyar írók Móra Ferenc, Illés Gyula, Márai Sándor...
A reneszánsz művészet Művészettörténet
Rajz és vizuális kultúra Képek tartalma és formanyelve

Csoportot ajánlunk