Kiállítás Devecseren
2012/08/17 17:50
1542 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Augusztus 16-tól látogatható Devecseren a Megvalósult álmok című kiállítás, mely a város főépítésze, Turi Attila munkássága előtt tiszteleg.

devecser_520

Az Ybl-díjas építész 42 munkáját a városi Esterházy-kastély galériájában lehet megtekinteni. A munkákat nagyméretű fotók segítségével szemléltetik. A kiállítás augusztus végéig látogatható.

Turi Attila vezette a vörösiszap-katasztrófa sújtotta település újjáépítését, az új városkép megtervezését. Az építész munkája révén épültek fel az új lakóparkok házai Devecserben és a másik súlyosan károsodott településen, Kolontáron. Munkáját 2011-ben az év főépítészének járó díjjal jutalmazták egy új, „válságkezelő főépítészi" kategóriában.

Turi Attila a Kós Károly Egyesület tagja. 2001-ben részt vett a beregi, majd 2010-ben a felsőzsolcai újjáépítésben.  Ezen kívül ő tervezte meg a Herendi Porcelánmanufaktúra nyersgyártó csarnokát és számos közintézményt, így óvodákat, iskolákat, faluházakat.

A kiállítás megnyitóján az építész negyven hallgatója is részt vett. Ők önkéntesként dolgoztak a devecseri buszmegállók helyreállításán, felújításán.

Kapcsolódó linkek

Europeana Európa digitális archívuma
MANDA - Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet honlapja Filmhírek, ajánlók, plakátok, fotók, programok, archívum.
Europeana tanár szemmel Ötletek az Europeana tartalmak felhasználásához

Tartalmak a Tudásbázisban

Irodalom 10. osztály Epika, líra és dráma a felvilágosodás korában
20. századi magyar írók Móra Ferenc, Illés Gyula, Márai Sándor...
A reneszánsz művészet Művészettörténet
Rajz és vizuális kultúra Képek tartalma és formanyelve

Csoportot ajánlunk