Ozirisz földjén
Sulinet
2012/09/26 08:00
2162 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A budapesti Szépművészeti Múzeum idén is meghirdeti egyiptomi levelező vetélkedőjét az általános iskolák diákjai számára, akik már túl vannak a negyedik osztályon, de még nem ballagtak el. Olyan csoportok vagy szakkörök jelentkezését várják, melyek létszáma legfeljebb 10 fő. Azok jelentkezését várjuk, akik már jelentkeztek a Szépművészeti Múzeum játékába. 

egyiptomipapirusz_520

A vetélkedő célja, hogy a résztvevők minél teljesebb képet nyerjenek az ókori egyiptomi kultúráról, megismerjék annak tárgyi emlékeit és szellemi kultúráját. Az idei vetélkedőben a domborművek és az agyagművesség áll a középpontban.  

A korábbiakhoz hasonlóan a 3 feladatsort gyermekek kalandjairól szóló történetek vezetik be, utána tesztfeladatok, irodalmi, kézműves és rajzos feladatok következnek. A csapatok munkáját kislexikonnal és virtuális kiállítással segítjük. A feladatok és segédanyagok az interneten lesznek elérhetők. A beküldött megoldások alapján dől el, melyik csapatokat hívjuk meg a Szépművészeti Múzeumban megrendezésre kerülő döntőre.

A résztvevők nemcsak az iskolai tananyagnál mélyebb szinten tesznek szert az ókori egyiptomi kultúra átfogó ismeretére, hanem a feladatokon keresztül az Egyiptomi Gyűjteményt is játszva ismerhetik meg. 

Nevezés határideje: október 15., nevezési díj nincs.

A döntő nyilvános, és 2013 májusában kerül megrendezésre.

További információ a Szépművészeti Múzeum honlapján.

Csoportot ajánlunk

Kapcsolódó linkek

hg.hu Online magazin az építészet, design és környezetkultúra témakörében.
MANDA - Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet honlapja Filmhírek, ajánlók, plakátok, fotók, programok, archívum.
Kreatív Művészet Kreatív ötletek, fotók, videók minden témában a dekorációtól a street artig.
Művész-világ.hu Hasznos információk, érdekességek a film, a színház, a zene, a tánc, az irodalom és a képzőművészet témakörében.
Napvilág.net Kulturális hírportál és online magazin.