Ozirisz földjén
Sulinet
2012/09/26 08:00
2770 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A budapesti Szépművészeti Múzeum idén is meghirdeti egyiptomi levelező vetélkedőjét az általános iskolák diákjai számára, akik már túl vannak a negyedik osztályon, de még nem ballagtak el. Olyan csoportok vagy szakkörök jelentkezését várják, melyek létszáma legfeljebb 10 fő. Azok jelentkezését várjuk, akik már jelentkeztek a Szépművészeti Múzeum játékába. 

egyiptomipapirusz_520

A vetélkedő célja, hogy a résztvevők minél teljesebb képet nyerjenek az ókori egyiptomi kultúráról, megismerjék annak tárgyi emlékeit és szellemi kultúráját. Az idei vetélkedőben a domborművek és az agyagművesség áll a középpontban.  

A korábbiakhoz hasonlóan a 3 feladatsort gyermekek kalandjairól szóló történetek vezetik be, utána tesztfeladatok, irodalmi, kézműves és rajzos feladatok következnek. A csapatok munkáját kislexikonnal és virtuális kiállítással segítjük. A feladatok és segédanyagok az interneten lesznek elérhetők. A beküldött megoldások alapján dől el, melyik csapatokat hívjuk meg a Szépművészeti Múzeumban megrendezésre kerülő döntőre.

A résztvevők nemcsak az iskolai tananyagnál mélyebb szinten tesznek szert az ókori egyiptomi kultúra átfogó ismeretére, hanem a feladatokon keresztül az Egyiptomi Gyűjteményt is játszva ismerhetik meg. 

Nevezés határideje: október 15., nevezési díj nincs.

A döntő nyilvános, és 2013 májusában kerül megrendezésre.

További információ a Szépművészeti Múzeum honlapján.

Kapcsolódó linkek

Europeana Európa digitális archívuma
MANDA - Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet honlapja Filmhírek, ajánlók, plakátok, fotók, programok, archívum.
Europeana tanár szemmel Ötletek az Europeana tartalmak felhasználásához

Tartalmak a Tudásbázisban

Irodalom 10. osztály Epika, líra és dráma a felvilágosodás korában
20. századi magyar írók Móra Ferenc, Illés Gyula, Márai Sándor...
A reneszánsz művészet Művészettörténet
Rajz és vizuális kultúra Képek tartalma és formanyelve

Csoportot ajánlunk